Чудо в Кръстова гора – нямо момиченце проговори

Кръстова гора

4-годишно момиченце проговорило за първи път навръх Кръстовден след прекарани 3 дни и 3 нощи в местността Кръстова гора. Близките смятали детето за нямо и вярата ги накарала да го отведат на святото място.

Първите думи на момиченцето било О, Боже, Боже – разказват очевидци на чудото пред вестник Стандарт.

След като казало първите си думи, 4-годишното момиченце хванало Христовия кръст.

Тази година над 5000 българи посетиха местността Кръстова гора в нощта срещу Кръстовден. Хората носеха със себе си палатки, завивки и храна, за да прекарат нощта срещу празника на святото място.

Поверието казва, че сънуваното в Кръстова гора в нощта срещу християнския празник се сбъдва.

Хилядите българи пристигнаха в планинската местност, за която легендите разказват, че там е заровен Христовия кръст, за да се молят за изцеление.

Кръст

Една от посетителките сподели, че е дошла отново в чудодейните гори, за да благодари, че се е излекувала от рак.

Оперирана съм от рак и се излекувах благодарение на това, че преспах на Кръстова гора в нощта срещу 14 септември, оттогава 4 години всяка година идвам тук – казва Блага Иванова.

Вярващите се молеха пред 66-килограмов кръст, който се намираше пред манастира Света Троица. Кръстът е изработен от мед и бронз на нареждане на цар Борис III и по настояване на Петър Дънов. Реликвата е била готова на 1 май 1939 година.

Всяка година Кръстова гора е посещавана от над 15 000 души на всякаква възраст. Хората казват, че постоянно стават свидетели на чудеса, случили се именно в този район.

Една от вярващите споделя, че всяка година върви пеша до местността, за да се отблагодари на Господ, че е дарил сина ѝ с дете. Жената казва, че сина ѝ 6 години не е успявал да се сдобие с рожба, докато тя не посетила Кръстова гора и не се помолила за чудо. След това снаха ѝ забременяла.

Християните са уверени, че в местността се случват чудеса, понеже Господ слиза на земята и чува молитвите на хората.

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
гост
гост
07.02.2016 17:15
и,защо лъжете хората за тая кръстова гора?5 пъти бях там без резултат.
0
2