Доказано! Животът на Земята е дошъл от Космоса

Живот

Група руски и италиански учени успяха да намерят категорични доказателства, които подкрепят твърдението, че животът на Земята е бил пренесен от астероид от далечния Космос.

Уникалното доказателство е било получено след серия експерименти в Обединения институт за ядрени изследвания в Дубна, Московска област.

Специалистите са наблюдавали целия процес по сформиране на живота във Вселената.

За тази цел те са подложили на йонизиращо облъчване проби от метеорити и формамид, които са едни от най-разпространените вещества в космическото пространство.

Учените са успели да изведат пълния набор от компоненти, които са необходими за създаването на една жива клетка.

Астероид

След подробното проучване учените са стигнали до извода, че животът на нашата планета е дошъл от Космоса, а не се е зародил на Земята, както част от експертите предполагаха до сега.

Метеоритите могат да донесат от Космоса спори на микроорганизми, които са в състояние да останат живи след навлизането в плътните слоеве на атмосферата.

Изследването в Дубна доказва, че космическите лъчения се оказват важен катализатор по времето, когато се появяват първите примитивни форми на живот.

Наред с това обаче биологичната еволюция впоследствие налага необходимостта от защита на живите клетки именно от тези космически лъчения.

Според учените тази защита е предоставена от странстващите в Слънчевата система астероиди. Под повърхността на по-големите от тях са открити едноклетъчни организми, които са се развивали в ядрата на астероидите благодарение на подходящата температура.

Според руските и италианските изследователи именно тези едноклетъчни организми са развили живота на Земята. Освен организми астероидите са пренесли и вода на нашата планета, която постепенно се е увеличила.

Учените смятат, че при сблъсъка си с повърхността на Земята в ранните стадии на нейното развитие, метеорити и комети явно са ѝ доставили съществени за живата материя компоненти.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
hh
hh
25.03.2015 17:33
Специалистите са наблюдавали целия процес по сформиране на живота във Вселената??????????
0
0
ооо
ооо
22.09.2014 08:16
да бе да.а къде остана теорията на Дарвин.толкова години ни залъгвахте с тази глупава противоречива теория.и Господ Бог си е извънземно формирование.и папата седна на задника си и призна за извънземните.само дето крият третото предсказание на ФАТИМА
1
2
иле-ели
иле-ели
22.09.2014 15:08
дарвиновата теория все още не е оборена.... нали не смяташ че някакава маймуна или жираф са били паднали с тези метеорити?!?
става въпрос за първоисточника.
4
2