Учени овладяха телепатията

Телепатия

Френски учен получи съобщение от свой индийски колега посредством уред за електроенцефалограма и човешки разум. Това е първото по рода си доказателство, че телепатията е постижима, информира РИА Новости.

Иновативният метод за четене на мозъчни вълни се ражда благодарение на общата работа на изследователи от Харвардската медицинска школа, университета в Барселона, компанията Starlab Barcelona и френската компания AxilumRobotics.

Устройството за записване на мозъчната активност е отбелязало в електронен вид дейността на главния мозък на един човек. Данните са били предадени в двоичен код и представени във вид на светлини, които лесно могат да бъдат разгадани от получателя.

Интересният експеримент е бил осъществен с помощта на двама души. Първият доброволец е бил в Индия, а вторият се е намирал във Франция.

Мисълта на единия била закодирана правилно и успешно разшифрована. Според авторите на изследването много скоро хората ще могат да взаимодействат с цифровото устройство на ниво пряк контакт с нервната система.

Четене на Мисли

Учените са във възторг от експеримента си. Те смятат, че за първи път се извършва предаване на информация по подобен начин. Истината е, че експерименти, в които изследователи са се опитвали да предадат информация от разстояние, са правени и преди.

Подобни опити са провеждани в Европа, САЩ и бившия СССР. И въпреки че при някои от тях е било съобщено за положителни резултати, усилията да бъдат повторени в експериментална среда са претърпели неуспех.

Телепатията или така нареченото четене на мисли от векове вълнува хората. Терминът телепатия произлиза от гръцките думи τηλε (далечно разстояние) и πάθεια (чувство).

Той се описва като парапсихологично явление, според което могат да се пренасят мисли и чувства между хора на далечни разстояния без използването на традиционните средства на технологията.

Терминът влиза в употреба през 1882 година от Фредерик Майерс, основател на Обществото за психически изследвания. Телепатията се свързва със свръхестествени възприятия или аномална познавателна способност.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
****
****
25.09.2014 22:09
От години слушам всякакви мисловни съобщения, но съм поразвален и не мога да им отговаряммм... Това е за нуждите на зомбирането - трябват им такива, на които да могат те да отговарят. Без лично мнение, съответно и личност.

Е вчера имах покана за ебане от момиче, но го изтървах, а и ми се подиграха идиоти за което...
0
1