Трети цъфтеж на овошки в страната предсказва люта зима

Цъфнало дръвче

Крушовите дръвчета в санданското село Джигурово цъфнаха за трети път тази година. Според народните поверия това свидетелства, че тази зима ще бъде изключително студена.

За първи път тази година овошките цъфнаха през пролетта. В средата на лятото за изненада на санданчани дръвчетата цъфнаха за втори път, а преди няколко дни жителите на село Джигурово с изненада споделиха, че крушите са цъфнали трети път.

В санданското село вече могат да се видят едновременно цъфнали клонки, малки круши и плодове, готови за събиране.

Това е един редките природни феномени, с които се предсказва, че идващата зима ще бъда сурова и и изключително студена.

Дъжд

За момента експертите от БАН избягват да правят прогнози за идващата зима. Метеоролозите обаче изнесоха данни за септември, когато ще ни чакат поредните порции силни дъждове и градушки.

Според прогнозите месечните валежи през септември ще са над нормата, както бяха през април, май, юни и юли.

През първите десет дни от месеца облачността над страната ще бъде значителна, с условия за чести превалявания.

Втората половина от септември освен валежи ще има и по-ниски температури.

През последните дни от месеца валежите ще се увеличат, като на места може да паднат и градушки. Температурите ще са по-ниски от обикновеното.

Силен Дъжд

Най-високите температури през септември у нас ще бъдат между 27 и 32 градуса, а най-ниските - между 4 и 9 градуса по Целзий, прогнозират метеоролозите.

Следващият месец средните температури за страната ще бъдат под нормата – между 18 и 21 градуса по Целзий. Температурата в планините ще бъде между 4 и 9 градуса.

Според астрономическата справка в началото на септември Слънцето в София ще изгрява в 6 часа и 51 минути, и ще залязва в 20.01 часа.

Продължителността на деня ще е 13 часа и 10 минути. В края на месеца Слънцето ще изгрява в 7 часа и 22 минути и ще залязва в 19 часа и 10 минути. Продължителността на деня ще е 11 часа и 48 минути.

На 23 септември настъпва есенното равноденствие.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Христо
Христо
22.12.2015 23:39
Каква люта зима във моя град един път не е валяло
0
0