Бразилец се съживи в моргата

Морга

Истинско чудо се случи в бразилския град Салвадор, щат Баия. Покойник възкръсна и то в моргата.

54-годишен мъж бил обявен от медиците за мъртъв, след като дълго време водел упорита битка с раково заболяване. След регистрирането на смъртта привидно починалият Валделусио Оливейра Гонсалвиш бил поставен в чувал и отнесен в моргата за аутопсия.

Няколко часа по-късно обаче там пристигнал братът на „покойника“, който забелязал, че „трупът“ помръдва. Първоначално мъжът си помислил, че си въобразява, но след като действието се повторило, решил да извика лекарите. Специалистите извадили тялото от чувала и го пренесли в интензивното отделение, където Гонсалвиш дошъл на себе си.

Всъщност случаят с възкръсналия мъж не е единствен по рода си. Преди време 60-годишна негова сънародничка, обявена за мъртва след два инсулта и пневмония, също се събуди в моргата.

Дъщерята на старицата отишла да прибере трупа на майка си, който стоял два часа в найлонов чувал. Докато ридаела над чувала, тя усетила слабо дишане.

В този момент се разкрещях, че майка ми е жива, но всички ме изгледаха, все едно съм откачила, спомня си дъщерята Розангела Челестрино.

Болница

Младата жена се чувствала безкрайно объркана от цялата ситуация. От една страна тя била шокирана от смъртта на майка си и цялата обстановка в моргата, но от друга изпитвала щастие, че все пак майка ѝ е жива.

Преди да бъде обявена за мъртва 60-годишната Роса Челестрино де Асис била на командно дишане след два прекарани инсулта. След като получила възпаление и на белите си дробове, тя била готова да си отиде от този свят. Или поне така си помисли медиците.

Преди тялото на Роса да бъде откарано в моргата, лекарите забелязали, че жизнените показатели на пациентката вече били изчезнали. После те направили и нужните изследвания, за да констатират смъртта. Персоналът на болницата на доумява как може да бъде допусната толкова сериозна грешка.

След като Роса „възкръснала“, тя била върната незабавно към машините за поддържане на живота. Нейни близки подали жалба в съда и завели дело срещу управата на болницата за проявено нехайство.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари