Опасни магнитни бури този уикенд

Слънце

Тази събота и неделя ще сме подложени на опасни магнитни бури, които предизвикват депресии и инфаркт, предупреждават кардиолози и експерти от НАСА.

Магнитните бури ще са най-опасни за хората, които страдат от сърдечни проблеми и бъбречни заболявания. Сред повечето хора те ще предизвикат депресия, но в по-тежките случаи е възможно да се стигне и до инфаркт.

Бурите ще се появяват като резултат от смущения в магнитосферата. Те ще засилят симптомите при мигрена, а хората с нарушения във вестибуларния апарат може да бъдат приковани на легло.

Експерти предупреждават, че възможно да се появят и допълнителни неразположения за организма като безсъние, главоболие и засилване на някои хронични заболявания.

Опасни магнитни бури този уикенд

Възведен е оранжев код за опасност през цялата събота и неделя заради магнитните бури.

Причината според учените е в това, че активността на Слънцето, причиняваща смущенията, е пресякла нулевия слънчев меридиан и е преминала от източното полукълбо към западното, което е с по-силна геоефективност.

Аномалиите ще действат ефективно през целия уикенд заради отделения радон, който ще достигне атмосферата.

Професор Нина Гочева, която е кардиолог в Националната болница по кардиология и национален консултант по сърдечно-съдови заболявания, заявява, че в такива дни се наблюдава увеличена честота на ритъмните нарушения и миокардни инфаркти.

Тъга

Специалистката съветва хората от страната, ако почувстват здравословно неразположение, веднага да потърсят лекарска помощ, а не да се самолекуват.

Препоръчително е този уикенд да се избягва алкохолът, тежките мазни храни и цигарите. В същото време трябва да се увеличи консумацията на храните, които съдържат повече витамини.

Това ще ни спаси от депресията, предизвикана от смущенията в магнитосферата в резултат на завишената слънчева активност.

Медиците добавят, че в дните на магнитни бури е препоръчително да си лягаме по-рано, като е задължително да спим повече от 7 часа за едно денонощие. Освен това трябва да се избягва и приемът на течности вечер.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
29.06.2019 16:04
Защо ни подценявате? Не обявявате точните данни за конкретните дни. След време научаваме истинските цифри. Разберете, ние не се влияем от предвижданията, а разбираме какво точно се случва. Нека бъдем обслужвани коректно и отговорно.
14
1
Анонимен
Анонимен
25.05.2019 16:28
Да, някой ще отговори ли за кои дати се отнася?
43
4
Анонимен
Анонимен
21.05.2019 18:57
Къде да видим от коя дата е статията и за кой уикенд става въпрос?
66
5