Мъж съживи коала с изкуствено дишане

Коала

Млад мъж, изживяващ се като защитник на дивата фауна, спаси тежко ранена коала и се превърна в герой на Австралия. Човекът направи дишане уста в уста на животното и го върна към живота.

В петък следобед в предградие на Мелбърн била извикана спасителна служба, която да помогне на лежаща на пътя коала. Очевидно животното било блъснато от автомобил. След като пристигнали на мястото, пожарникарите с изненада установили, че коалата се е покатерила на крайпътно дърво.

Първоначално решихме, че животното е умряло там. После то падна от дървото и го хванахме с разпънатото платнище, обяснява капитан Шон Къртин пред радио Феърфакс.

След като животинката била вече в ръцете на спасителния екип, активист от организацията за защита на живата фауна ѝ направил изкуствено дишане и сърдечен масаж. Трогателният момент бил заснет от случаен минувач, който бързо разпространил клипчето в интернет.

За момента коалата е вън от опасност. Тя възстановява силите си в специално убежище за диви животни, откъдето съобщиха, че животното вече е добре и е започнало да се храни.

Коалата е живеещо по дърветата двуутробно растителноядно животно, обитаващо Австралия. Тя е единственият запазен представител на семейство Коали.

През 1788 година, когато в Австралия пристигат британски заселници, популацията на коалата е била изчислена на над десет милиона.

През двадесети век обаче Коалите от Южна Австралия са унищожени в голям мащаб. Към днешна дата на континента има около 43 000 коали. Тъй като тези животни живеят високо в клоните на дърветата, не е лесно да се установи точният им брой.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати