Родилните белези са свързани с предишния ни живот

Родилни белези

Идеята за прераждането е залегнала в много култури и религии. Според последователите на окултизма прераждане се случва, когато душата има да научи уроци, свързани с предишния ѝ живот. Съществуват ли обаче научни аргументи, които да потвърждават истинността на този мистичен процес?

Прераждането не е нещо, което може да се обясни с твърди доказателства, но въпреки това учените имат достатъчно основания да смятат, че то съществува. Д-р Иън Стивънсън, професор по психиатрия в Университета във Вирджиния, е отделил близо четиридесет години в изследване на истории за прераждания. В своята кариера той се е срещнал с повече от 3000 деца, които твърдят, че имат спомени от предишни животи.

Голяма част от тези деца имат белези по рождения, които според тях са именно от предишния им живот. Момче от Индия, родено без пръсти на едната си ръка, твърди, че ги е загубило при инцидент от миналия си живот. То ясно си спомня как е заклещило ръката си в месомелачка, след което пръстите му са били ампутирани.

Друго дете от Турция с вродена малформация на дясното си ухо, заявява, че е починало, след като било застреляно там.

Малкият Маха Рама от Индия пък се родил с белези на гърдите. Той е сигурен, че в предишния си живот е бил застрелян с пушка. Момчето успяло да подкрепи твърденията си с подробни разкази за случилото се.

След като д-р Стивънсън направил проучване, той наистина открил данни за човек, който се е преродил в днешния Маха Рама. Белезите, които момчето имало, били същите като на покойника.

Белег

Жена на име Карън Кубико имала родилно петно на врата си. Тя споделя, че през 2011 година получила видение, което ѝ припомнило за миналия ѝ живот. Във видението си тя носела името Хелън и починала, след като била уцелена от заблуден куршум.

Според Карън мястото, на което тя имала родилен белег, е същото, в което попаднал куршума. След като жената си спомнила за предишния си живот, петното по врата ѝ избледняло и почти изчезнало.

Друга млада жена пък споделя, че се е родила с петно на крака си. Тя твърди, че си спомня ясно миналия си живот, в който е починала, след като змия я е ухапала по крака. Нейният белег също изчезва, щом тя си спомня за предишната си самоличност.

Рейтинг

5 2
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Стелаа
Стелаа
27.09.2015 00:36
Аз съм на 9 и имам белег на корема малък много малък и е н форма на звезда а името ми зачи на Италиански звезда какво значи това
0
0
Габриела
Габриела
03.09.2015 21:57
Как мога да си спомня нещо от миналия си живот? Търсих по разни места, но намерих...а наистина ми е много интересно!
0
0
Галя
Галя
24.11.2015 21:28
Чрез регресия
9
13
МИМИТО
МИМИТО
22.02.2015 12:11
уоууууууууууууууууууууууууууууууу моля!!!!!!!!!!
2
2
синьо
синьо
25.08.2014 17:25
Има един немски филм, казва се "На левия бряг на реката". Представя прераждането по интересен начин, много реалистичен дори.
Май има разнообразни начини за това.
14
6
венета
венета
23.04.2015 20:24
Как се казва точно на немски и къде мога да го намеря?
10
0