Смъртта е само една дума

Смъртта е само една дума

Много хора се боят от мисълта за смъртта, вярвайки, че това е краят на тяхното съществуване. Но ако има доказателства, че хората умират само физически и продължават да живеят духовно. Тази статия ще внесе яснота относно възможността да съществува живот след смъртта и ще сгрее душите ви.

Има ли живот след смъртта и ако да, как можем да бъдем сигурни в това? Ако мислите, че роднините и приятелите, които сте загубили в течение на годините са си отишли завинаги, ще видите, че всъщност има голяма вероятност те да са тук и да присъстват в живота ви.

Вуйчо ми беше сериозно ранен и идваше в съзнание и изпадаше отново в безсъзнание в продължение на шест месеца, през които беше в болница. Майка ми реши, че трябва да отидем да го видим. Тя искаше да види брат си поне веднъж преди той да умре, ако смъртта му беше неизбежна.

Въпреки, че думите му дойдоха много бавно и едва доловимо, той й прошепна "Ал, видях мама и тя ме прегърна, беше прекрасно." Баба ми беше починала преди четиридесет години и майка ми беше изумена, когато вуйчо ми каза това. И все пак, нещо в очите му й подсказваше, че това е истина.

Лекарите са се трудили много, за да успеят да накарат сърцето му да проработи отново и затова преживяването, което е имал е било невероятно. Той се е озовал изведнъж в скута на баба ми, която го е милвала по косата и го е уверявала, че всичко е наред.

Един близък приятел – Франк, претърпял сърдечен удар по време на престоя си в Ню Йорк, докато е на почивка със семейството си. За четири и половина минути сърцето му е спряло да бие......

Смъртта е само една дума

Месеци след неговото възстановяване, аз го срещнах в един супермаркет и се спрях да говоря с него. Попитах го дали е имал някакво преживяване докато сърцето му е било спряло и са се опитвали да ги съживят. Той ми обясни, че по време на тези четири и половина минути, докато лекарите са се опитвали да го съживят, неговия дух се е намирал в единия от ъглите на стаята и е наблюдавал какво се случва.

Той видял съпругата си и сина си в другия ъгъл на стаята – те били изключително разтревожени и уплашени. Въпреки, че бил много натъжен заради състоянието на жена си и сина си, той преживял ужасни вътрешни конфликти, защото голяма част от него наистина не искала той да се върне. Чувствата на мир и любов, които го обзели били толкова обгръщащи, че искал да си остане там, където е.

Може би тези преживявания са тук, за да ни напомнят, че сме на земята за кратко време и че трябва да ценим всеки миг, да обичаме безусловно и да очакваме нашето завръщане у дома.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
кокококо
кокококо
15.11.2015 15:58
не се нарича живот след смъртта.. след като духа се раздели с физическото /тялото/ 40 дни духа е на земята и чака да се отвори вратата която го води към елисейските полета където биват подготвени душите за тяхното прераждане.. след 40 дни няма връзка със починалите.... там горе ... в астрала всичко е ефир.. няма плът.....
0
1
monti
monti
31.10.2014 22:13
И да има и да няма живот след смъртта никой не може да знае!Може наистина да има такива хора които са изпадали в тежки състояния и и разказват какво им се е случило до като са били на крачка от смъртта но дали наистина е така,за да им помогнат,докторите ги тъпчат с какви ли не лекарства които могат да накарат човек да си представя или помни нещо не реално!!!
0
0
Monny Monsterr
Monny Monsterr
26.01.2014 22:30
И според мен е вярно. Не знам какво има след смъртта, но определено не мисля, че е просто едно нищо. Дори законите на физиката го доказват: нищо не се губи, само се видоизменя. Много хора, преживели клинична смърт виждат тунел със светлина или близки починали роднини и приятели. Също както в една от тези истории, сякаш душата им е извън тялото и наблюдават какво се случва отстрани. Даже лекарите се опитват да докажат съществуването на душата.
0
0
1313
1313
08.06.2013 16:08
една възрастна жена преди две години почина от рак. Сина и беше в затвора, тя неискаше да си отива преди да го види. Последните 2 седмици те молеше отдавна мъртвата си майка да я остави още малко за да види сина си. Аз съм страшен скептик, но когато чух и видях това наистина повярвах.
0
1
Darinka
Darinka
24.04.2013 10:53
Вярно е! За мен вече две мнения по въпроса няма! Аз правя контакт с починалата си майка и тя ми помага за много неща!
И много ми харесва това - да се завърнем у дома...
0
1
greta16
greta16
18.04.2011 06:18
И малките деца ли си измислят ?
0
1
b s d
b s d
08.01.2011 22:24
Хора, колко се може по-бързо се устремете към Бога, защото животът е кратък на земята. Да не се озовете в ада след смъртта. Помислете си как ще продължавате да живеете.
2
2
salza
salza
29.12.2010 20:33
Може би е вярно, но когато човек е на прага на смъртта, той може и да си измисля.
1
0