Хората нямат пръст в глобалното затопляне

Земя

Глобално затопляне има вече от 10 000 години. Този факт е в разрез с твърдението, че то се случва заради човешка дейност, пише в. Дейли мейл, цитирайки американски учени.

Учени от университета на Уисконсин Медисън провели няколко компютърни инсинуации с отразяващи се върху климата фактори. Така станало ясно, че глобалното затопляне има от 10 000 години и никаква физическа сила не е в състояние да му окаже влияние.

По въпроса са правени редица изследвания досега, но американските учени смятат, че при предишните проучвания е работенo с противоречиви данни.

Полярна Мечка

Някои от тях показват, че планетата ни е била в процес на затопляне отдавна, а други-точно обратното. Според специалисти несъответствието в данните може да има нещо общо с модела на изследване.

По данни на изследователите нивото на атмосферният въглероден двуокис е нараснало с двадесет части на милион преди двадесети век и масивната ледена покривка от последния ледников максимум се свива. Учените смятат, че тези физически промени водят до покачване на средните годишни температури, а не тяхното понижаване.

Специалистите нaправили симулации на въздействащите върху климата сила на слънчевата светлина, глобалните парникови газове, водата от стопените снегове и ледове. Така те установили, че затопляне има от вече 10 000 години.

Зима

Тези данни са в противоречие с информацията от проучване, направено миналата година. Тогава изследване, проведено с помощта на био и геотермометри, посочи, че преди 7000 години е стартирал период на глобално охлаждане, който обаче е приключил, щом населението на Земята е започнало да тероризира природата.

Ръководителите на това проучване анализирали данните, получени от други учени, които са събрали ледени проби от 73 места в света. Въпросните данни на места се различават, най-вече в северното полукълбо.

Според учените разкодирането на получените данни не е лесна работа и затова не е напълно сигурно, дали то ще отрази правилно изгледа на цялостната ситуация.

Те все пак държат да пояснят, че тяхното мнение не иска да оневини влиянието на хората върху околната среда и климата, а просто да даде реална представа за нещата.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
бастуните имат пръст в...
бастуните имат пръст в...
17.08.2014 03:28
Работата J отделя топлина, като впрегнеш цял свят на работа и ще се позатопли. Спираш работа - хлад. Няма заплатка - няма жеги.
0
1
същия
същия
18.08.2014 11:38
Приетото отношение навсякъде е култ към работещите и низост към безработните. Поради това неработещите често са в бедна и мизерна позиция. Някои са нискоенергийни и за времето си на земята потребяват и произвеждат значително по-малко топлина от работещите "титани". Всеки от работещите се радва на парите си и има пробивност в живота, и сила, защото всеки ден е свършил нещо "правилно". Дори много хора работят с удоволствие. Но всичко това отделя топлина. Работата с цел охлаждане също отделя топлина. Ако глобалното затопляне е проблем, то искам да противопоставя на омразното отношение към част от безработните, което според мен си е хтоничен геноцид. Искат да ги подреждат като изостанали, но те едва ли искат да вървят по същият път, което не би могло да се приеме от водачите, без психически и сърдечни проблеми.
0
0
antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
16.08.2014 18:45
Самозалъгване!!!Изменението в климата е резултат от човешка дейност- военните
конфликти. Не трябваше да започват. Колкото повече продължават,
толкова повече се задълбочават и края няма да се вижда. Това ще доведе
до небивали изменения в земната повърхност, а след това до разпадане
на земята и всичко това от нашата неразумност.
3
1
същия
същия
18.08.2014 12:07
Примерно термоядрена бомба. Наистина местата с военни конфликти са горещи.
Ами играта топло-студено? Учени сме, че топлината е търсено нещо, когато се постигне имаме награда.
0
0
Виктор
Виктор
16.08.2014 16:32
Доколко е вярно,не знам.Но имаше сведения и статии за ХААРП,че тя е една от проблемите свързани с глобалното затопляне.Но все пак е възможно,йоносферата не е нещо с което трябва да се тества.
Които има желание да провери за това,ако ще отправя остри думи...другаде.
1
1