sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Новото оръжие на Пентагона - кибербръмбъри

Новото оръжие на Пентагона - кибербръмбъри

Новото оръжие на Пентагона - кибербръмбъри

Пентагона, министерството на отбраната на САЩ, финансира разработването на ново оръжие - кибернасекоми.

Проектът е разработван от учени в Калифорнийския университет Бъркли, съобщи BBC News. Целта на проекта, който е под кодовото название BPN451, е създаване на дистанционно управляеми шпионски видеокамери на базата на летящи насекоми.

Новото оръжие на Пентагона - кибербръмбъри

Учените вече демонстрираха разработката си върху бръмбъри, които са радиоуправляеми. Животинките се излитат, снижават се, завъртат се и се приземяват по командата на експертите от екипа Хиротака Сато и Мишел Махарбиз. Те управляват насекомите от пулт за управление.

В нервната система на бръмбърите са имплантирани електроди. Към тях са прикрепени радиоприемник, контролер и микроскопична батерия. Електродите са били имплантирани още докато насекомите са били в стадии на какавида.

На дресоривката са подложени три вида летящи бръмбари – американските Cotinus texana (зелени юнски бръмбари), африканските Mecynorrhina torquata и южноамериканските Megasoma elephas.

Нарочно са избрани по-едри видове бръмбъри. Учените обясняват, ме дребните насекоми нямало как да излетят, оборудвани с радиоприемника и батерията. Megasoma elephas е един от най-големите в света. Някои екземпляри са колкото дланта на човек.

Поръчител на проекта е DARPA (Defence Advanced Research Projects Agency), работеща в структурата на министерството на отбраната на САЩ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
izvratenqci
izvratenqci
05.07.2013 12:33
Докога тия извратеняци ще бъдат търпени на земята. Скоро ще могат да шпионират с нанороботи и ще знаят и най-личните ни тайни. Проклета да е технологията и цивилизацията във вида в който сме я развили!
2
0