Новото виртуално поколение чука на вратата

Новото виртуално поколение чука на вратата

Деца

Спомняте ли си времето, когато сте били деца и сте искали да излезете навън – пред блока или пък пред къщата на село и да си поиграете с останалите деца. Тогава сякаш не съществуваше нищо друго освен желанието за игра и многото енергия.

Разбира се, правилата са си правила – чуваш по някое време някой да те вика от балкона или да ти свири с уста по характерен начин, което е ясен знак, че времето за игра е изтекло и е по-добре да се прибереш сега.

С други думи – да не се налага да те викат втори път не за друго, а защото не спазиш ли уговорения час, има опасност утре да не можеш да играеш с децата.

Хубави времена – малък си, безгрижен, общуваш с много деца, опознавате се, създавате първите приятелства.

Игри

Но как се забавляват сегашните малчугани? Не че ги няма все още провикванията „Прибирай се веднага! “ от балкона, но сякаш вече са доста по-малко.

С новите технологии, които буквално са ни залели, децата вече почти не си играят помежду си. Всъщност те си играят, но не по начина, по който ние разбираме играта – вместо междублоковото пространство, те използват компютърна игра, а вместо топка или въже – мишката на компютъра.

Времената се променят и колко е полезно това ще покаже само времето. Оказва се, че 36 на сто от децата, които са на възраст между 8 и 14 години, си комуникират много по-често чрез компютъра, отколкото очи в очи.

Хранене

Това показват резултатите от ново проучване, което е направено с участието на над 2000 дечица. Резултатите са ясен знак, че вече сме свидетели на ново поколение, което си общува предимно виртуално и много малко лице в лице.

Според данните от изследването всяко четвърто дете предпочита да прекара времето си с таблет или компютър, отколкото да поиграе навън с децата. С тези факти са наясно около една пет от родителите.

Заради тези промени днешните дечица са по-фокусирани по различни теми, които децата в миналото не са намирали за важни. Резултатите показват, че около 54 на сто от малчуганите са загрижени хранят ли се здравословно.

Всяко десето дете пък настоява майка му и баща му да купуват по-здравословни храни. Според изследването около 12 на сто от децата, които са до 14-годишни, са били на хранителен режим поне един път.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Meriboks
Meriboks
27.12.2014 15:52
Времената се промениха. Питам се, колко са полезни тия компютри, таблети на децата за здравето им? Имали файда цял ден да стоиш на задника си и да гледаш на едно и също място?
1
1