sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Паранормалните способности на животните

Паранормалните способности на животните

Паранормалните способности на животните
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Науката все още не може да си обясни как домашни любимци се връщат при стопаните си, прекосявайки големи разстояния. Този феномен най-често се наблюдава когато хората се преместват от едно място на друго и биват последвани от любимите си животинки.

Как те се ориентират в пространството, в съвършено непознатия път, как го налучкват? Дали животните имат шесто чувство, притежават ли паранормални способности?

През 1951 година в семейство Уудс от Калифорния оставило котката си на съседите, след като се наложило да се преместят в Оклахома, на стотици километри. След една година и два месеца котката измяукала на прага на новия дом на стопаните си.

По време на пътуване до къмпинг в Аризона през 1979 година Дъг Симпсън загубил вярното си куче. Две седмици Дъг напразно търсил любимата си немска овчарка, накрая се отказал и върнал отчаян в дома си в щата Пенсилвания. Четири месеца по-късно овчарката се върнала в дома си.

Паранормалните способности на животните

Кучето преминава пустинята Аризона, Големия каньон, Скалистите планини. Овчарката се свлякла от изтощение на мястото, където господарят й обикновено паркирал колата си.

Но възможността да се ориентират на дълги разстояния не е единственият талант на животните. Стара поговорка казва, че плъховете напускат потъващия кораб и това е вярно. Някои домашни любимци имат предчувствие на земетресение, дълго преди най-ранните му прояви.

Старши-геологът от окръг Санта Клара в Калифорния Джим Беркланд смята, че ако изведнъж домашните животни започнат да изчезват безследно, това е знак за хората, че трябва да очакват земетресения. Той направил това заключение, след като собствената му котка избягала от дома няколко дни преди земетръс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 1
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Тони
Тони
28.08.2015 22:47
Чувал съм от старите хора че котките и кучетата се орентират по звездите.А за заметресенята съм сагласен че имат шесто чуство.
0
0
tanya
tanya
22.04.2015 21:23
na moi poznat kotkata se varna ot 45 km.v johanesburg ,ujna afrika
0
0
lazy and crazy
lazy and crazy
04.01.2014 22:11
И аз съм съгласна.Животните определено усещат нещо такова.Баща ми ми е разказвал,още преди аз да съм родена,станал свидетел на нещо такова.Обядвал си в кухнята и чува отдолу едно агне(не се сещам защо е имало агне пред блока и то в София),което блеело ли блеело.Той се учудил,но не обърнал внимание.Малко след това станало земетресението,много силно.За това се сещам сега,знам още такива случаи.
0
1
кирил... някой си
кирил... някой си
16.08.2011 21:50
Така е, след цунамито в Индийския океан на остров Пукет не е имало нито едно удавено животно.
2
0