sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Паранормалните способности на животните

Паранормалните способности на животните

Паранормалните способности на животните

Науката все още не може да си обясни как домашни любимци се връщат при стопаните си, прекосявайки големи разстояния. Този феномен най-често се наблюдава когато хората се преместват от едно място на друго и биват последвани от любимите си животинки.

Как те се ориентират в пространството, в съвършено непознатия път, как го налучкват? Дали животните имат шесто чувство, притежават ли паранормални способности?

През 1951 година в семейство Уудс от Калифорния оставило котката си на съседите, след като се наложило да се преместят в Оклахома, на стотици километри. След една година и два месеца котката измяукала на прага на новия дом на стопаните си.

По време на пътуване до къмпинг в Аризона през 1979 година Дъг Симпсън загубил вярното си куче. Две седмици Дъг напразно търсил любимата си немска овчарка, накрая се отказал и върнал отчаян в дома си в щата Пенсилвания. Четири месеца по-късно овчарката се върнала в дома си.

Паранормалните способности на животните

Кучето преминава пустинята Аризона, Големия каньон, Скалистите планини. Овчарката се свлякла от изтощение на мястото, където господарят й обикновено паркирал колата си.

Но възможността да се ориентират на дълги разстояния не е единственият талант на животните. Стара поговорка казва, че плъховете напускат потъващия кораб и това е вярно. Някои домашни любимци имат предчувствие на земетресение, дълго преди най-ранните му прояви.

Старши-геологът от окръг Санта Клара в Калифорния Джим Беркланд смята, че ако изведнъж домашните животни започнат да изчезват безследно, това е знак за хората, че трябва да очакват земетресения. Той направил това заключение, след като собствената му котка избягала от дома няколко дни преди земетръс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 1
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Тони
Тони
28.08.2015 22:47
Чувал съм от старите хора че котките и кучетата се орентират по звездите.А за заметресенята съм сагласен че имат шесто чуство.
0
0
tanya
tanya
22.04.2015 21:23
na moi poznat kotkata se varna ot 45 km.v johanesburg ,ujna afrika
0
0
lazy and crazy
lazy and crazy
04.01.2014 22:11
И аз съм съгласна.Животните определено усещат нещо такова.Баща ми ми е разказвал,още преди аз да съм родена,станал свидетел на нещо такова.Обядвал си в кухнята и чува отдолу едно агне(не се сещам защо е имало агне пред блока и то в София),което блеело ли блеело.Той се учудил,но не обърнал внимание.Малко след това станало земетресението,много силно.За това се сещам сега,знам още такива случаи.
0
1
кирил... някой си
кирил... някой си
16.08.2011 21:50
Така е, след цунамито в Индийския океан на остров Пукет не е имало нито едно удавено животно.
2
0