Скоро ще учим езици с вълшебно хапче

Хапче

Футурологията (от латински Futurum—бъдеще и гръцки Λόγος—учение) представлява наука, която изследва вероятните, възможните и предпочитани събития в бъдещето, както и гледните точки, и дори митове, които стоят в основата на подобни очаквания.

Футурологията цели да осигури важни знания за бъдещето, осланяйки се на определени механизми. Футурологията може да бъде част от изкуството (литература, изобразително изкуство), също философията, но по някакъв начин тя е и клон на историята. Учените занимаващи се с тази наука често са принудени да се сблъскат с неразбирането и скептицизма на обществото.

Според популярния футуролог Никълъс Негропонте най-късно след тридесет години хората ще учат чужди езици по много лесен и прост начин - само с приемането на специално хапче, информира вестник Дейли мирър.

По думите на основателя на Медийната лаборатория на Масачузетския технологичен институт в скоро време новата информация ще бъде предавана на мозъка посредством храносмилателния тракт и съответно кръвния поток. Нещо повече-хапчетата ще изземат функцията на очите в много области.

Известният футуролог сподели своето изумително очакване за бъдещето в края клипчето си, публикувано в YouTube, което е част от беседите TED Talk.

Свят

След двадесетина година ще можем да научим английски език, гълтайки таблетка. С друго хапче ще се информираме за творчеството на Шекспир. Таблетките ще пренасят информация през кръвоносната ни система и техните различни съставки ще се депозират на правилните зони в мозъка ни, предвижда специалистът.

От цели тридесет години Никълъс Негропонте дава своите налудничави на пръв поглед прогнози за развитието на техниката и науката. И макар на времето те да бяха срещнати с недоумление, някои от тях вече са факт, а други предстои да се сбъднат.

Негропонте беше човекът, който предсказа иновациите в областта на видеото и телевизията, както и бъдещото развитие на безжичните и дигиталните технологии. По време на последното си прогнозиране той припомни за най-значителните от тях.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати