Уловиха тайнствен сигнал от Космоса
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Уловиха тайнствен сигнал от Космоса

Уловиха тайнствен сигнал от Космоса

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k60870
Планети
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Астронавти уловиха загадъчен сигнал от дълбокия Космос, идващ от 240 милиона светлинни години разстояние от Земята. Сигналът провокира стотица дебати в научните среди.

Сигналът е уловен преди няколко дни, като специалистите са успели да установят точното място, от където пристига той. Смята се, че сигналът идва от клъстера Персей, който е един от най-големите обекти във Вселената.

Тайнственият сигнал представлява електромагнитно излъчване с определена дължина на вълната в рентгеновия диапазон.

Все още обаче не е ясен пълният произход на сигнала, идващ от дълбокия Космос, заради което учените само могат да предполагат какъв е източника, който го изпраща.

Космос

Една от версиите твърди, че сигналът е следствие от разпад на стерилни неутрино частици, за които се смята, че произхождат от загадъчната тъмна материя.

В част от научните среди се твърди, че към тъмната материя спадат около 85% от веществата във Вселената.

Звездният куп Персей, откъдето идва сигналът, често е наричан космически титан, защото е едни от най-масивните познати обекти във Вселената.

Персей е съвкупност от хиляди звездни галактики, които са разположени във вътрешността на обширен облак от космически газ.

Учените припомнят, че не за първи път уловят мистериозни сигнали именно от звездния куп Персей.

Извънземни

През 2003 година бе уловен необичан хармоничен сигнал, чийто динамичен диапазон се намираше на 57 октави по-ниско от средните клавиши на фортепианото.

Друга популярна теория за непознатия сигнал е, че той идва от извънземна цивилизация, която се опитва да се свърже с хората на Земята.

Големи групи от хора вярват в съществуването на извънземна цивилизация и не само – смята се, че те посещават често нашата планета. По тази причина канадска религиозна група поиска да се построи първото посолство за извънземни.

Религиозната група вярва, че извънземните са създали хората и чрез посолството ще имат възможността отново да заживеят на Земята.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати