Съмнителен сутиен разби щъркелово семейство

Щъркели

Неподозирана атракция може да се види в симитлийското село Крупник - сутиен се развява от щъркелово гнездо. По-интересното обаче е, че малко след като се появи сутиенът, щъркеловото семейство се разпадна, пишат информационни агенции.

От известно време от щъркеловото гнездо в село Крупник виси голям и бял сутиен, който вече е доста позахабен. Мъжкият щъркел донесъл сутиена отнякъде в гнездото през пролетта, когато двойките се завръщат и укрепват миналогодишните си домове, за да могат да си отгледат спокойно малки щъркелчета.

Хората от селото предполагат, че щъркелът е задигнал сутиена от някой простор или го е видял захвърлен на някое сметище и го е грабнал. Странното обаче е, че той не го е сложил в гнездото, за да му е меко, а го е оставил да виси отвън. Но какво е имала предвид мъжката птица с този жест, ние хората само можем да гадаем.

Незнайно дали заради сутиена или пък по друга причина, в момента мъжкият си стои самичък в гнездото. Според една от версиите партньорката му го напуснала, след като няколко пъти от гнездото паднали снесените от нея яйца.

Сутиен

Последният път паднали цели три наведнъж и така не останало нито едно от деветте снесени яйца. Когато и последната надежда за потомство си отишла, с нея отлетяла и женската.

Сега мъжкарят, който не успял да опази яйцата, си стои сам в гнездото върху електрическия стълб и трака отчаяно с клюн, докато вехтият сутиен се вее. Мъжкарят грижовно почиства перата си с надеждата някоя женска да го забележи и отново да бъде семеен.

Жителите на селото не доумяват защо тази щастлива щъркелова двойка не е могла да се сработи това лято. Миналата година между двамата всичко било наред.

Гнездото било пълно с малки щъркелчета и нещата вървели чудесно. Присъствието на сутиена обаче явно по някакъв начин е попречил на нормалните отношения на птиците тази пролет.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Валентина
Валентина
05.04.2015 14:01
no bra day не е измислен току-така
1
0
az
az
22.09.2014 23:42
„ако имаше и гащи“?????????????
2
1
antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
29.07.2014 11:49
Много ревнив щъркел- за един сутиен.
4
0