Зелени кученца се родиха в Испания

Кучета

Две кученца със зелена козинка се появиха на бял свят в испанския град Лагуна де Дуеро, информират чуждестранните информационни агенции.

Новородените са от мъжки и женски пол. Те са се родили с влошено здравословно състояние и женското кученце не е могло да оцелее. До момента мъжкото пале е живо, но все още е твърде слабо.

Когато ги видях за първи път, направо не можах да повярвам на очите си. Реших, че животинчетата са мръсни и дори пробвах да ги изчистя. Но козината им си остана зелена, споделя собственичката на палетата Аида Валеладо Молина.

Добрата новина е, че мъжкото кутре постепенно започна да губи зеления пигмент на козината си. Местният ветеринар Даниел Валверде сподели, че съвсем скоро ще стане ясна причината за необичайния цвят на новородените четириноги, както и какво е причинило смъртта на женското пале.

Досега подобен случай не е бил регистриран в испанската научна литература, заяви специалистът.

Въпреки това кученца със зелена козина са се раждали и преди. За това съобщи британският вестник Дейли Мейл преди около две години. Тогава светът научи за лабрадор, роден със зелена козина, който бил наречен Хълк.

Стопаните на кучето предполагат, че зеленият цвят на козината му се дължи на веществото биливердин, съдържащо се в плацентата на майката.

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари