Шок! Черепът на Хитлер бил женски

Шок! Черепът на Хитлер бил женски

Черепът, който досега се смяташе, че е на Хитлер, се оказа женски.

Откритието, направено чрез ДНК-изследване от американски археолози, е на път тотално да оспори версията, че диктаторът се е самоубил.

Шок! Черепът на Хитлер бил женски

10-сантиметрово парче от череп, на което има дупка от куршум, е принадлежало на жена между 20 и 40 години, сигурно са археолозите. Досега благодарение на тази реликва се стичаше, че в бункер Хитлер е глътнал доза цианкалии на 30 април 1945 година и се е застрелял в главата, за да не попадне в плен.

След новото откритие обаче може да стане ясно, че Хитлер въобще не е умрял в бункера, нито пък е посегнал сам на живота си.

Досега имаше историци, които се съмняваха в истинността на тази теори. Те смятаха, че това е хитлеристка пропаганда, за да бъде направен Хитлер герой.

Смяташе, че заедно с него се е самоучила и Ева Браун. Според разкази на свидетели телата им са били увити в одеяла и изгорени в кратер от боамба. Предполагаемият труп на Хитлер бил заровен в Магдебург.

Резултатите от ДНК анализа вероятно ще съживят теорията на любителите на конспирации, че Хитлер не е умрял през 1945 г., че е оцелял и избягал в Южна Африка.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Маргаритка Анастасова
Маргаритка Анастасова
06.07.2013 16:51
Хубаво е,че се пишат най-различни неща, за да предизвикват читателския интерес. Но още по-добре би било, ако преди да се публикуват няколко изречения да се проверят за правописни или технически грешки, които определено дразнят.
8
0