Цветовете около нас сигнализират за проблемите ни

Цветове

В психологията на цветовете се казва, освен че багрите имат определена символика, която се тълкува, и че те могат да сигнализират за проблеми, на които не обръщаме внимание.

Специалистите по цветотерапия още в самото начало на сеансите се интересуват от цветовете от заобикалящата среда на даден човек, за да разчетат най-правилно сигналите, които Вселената показва.

Експертите са категорични, че според определени цветове, които преобладават в ежедневието ни, може категорично да се съди за емоционалното състояние на един човек.

Знае се, че любимият ни цвят може да издаде много за нашия характер, но и цветовете, които подбираме несъзнателно, също говорят за нашата същност.

Цветовете около нас сигнализират за проблемите ни

Всеки цвят около нас излъчва определена енергия, която показва в каква посока трябва да се промени живота ни и накъде трябва да насочим енергията си.

Огледайте се и ако около вас преобладава жълтият цвят, означава, че имате нужда от повече социални контакти. Хората, които около себе си виждат жълто, са отговорни в професията си, но често изпитват необяснимо чувство за вина.

Жълтият цвят сигнализира и за бъдещи проблеми с храносмилателната система, така че е препоръчително да отидете на преглед дори и да не изпитвате смущения със стомаха.

Ако синьото е цветът, който преобладава в ежедневието ви, означава, че не се отдавате достатъчно на духовното.

Тъга

Материалните неща около вас са ви погълнали или се отдавате на зависимости като алкохол и цигари.

Синият цвят сигнализира, че е време да преосмислите ценностната си система и да останете малко повече време насаме със себе си.

Ако често виждате белия цвят около себе си, означава, че сте щастливи от настоящето. Бялото показва хармония, надежда и увереност в едно пълноценно ежедневие.

Черният цвят се свързва с тъга, скръб, мъка и е знак, че трябва да направите радикална промяна в живота си. Трябва да отстраните всичко, което ви прави нещастни, и да продължите напред.

Зеленият цвят в ежедневието на един човек показва емоционалната му нестабилност. Ако често виждате този цвят около себе си, трябва да се опитате да балансирате енергията си и да бъдете независими от другите.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати