Американка отглежда тигри в задния си двор

Тигър

Тигърът е най-големият бозайник от семейство Котки. Той е хищник, който в природата най-често се храни с диви свине, елени и антилопи. Посяга и на зайци, лисици, чакали и явозвци.

Дори и децата знаят, че тигрите са изключително силни животни. Документиран е случай, в който тигър влачил убит от него бик дванадесет метра. Друг негов събрат умъртвил кон и теглил трупа на животното цели петстотин метра.

Известни са и други случаи, доказващи огромната мощ на тези хищници. Макар и рядко се е случвало тигър да нападне някой по-млад слон, отделил се от стадото.

Тези факти карат повечето хора да се страхуват от тигрите, но изглежда това не се отнася за 57-годишната Джанис Хейли от Орландо, Флорида, която не само че не се страхува от хищните животни, но ги намира за очарователни домашни любимци. Вместо котка или куче жената отглежда в задния си двор два големи тигъра, които храни от ръцете си, предава Дейли Мейл.

Според нея тигрите не са чак толкова по-различни от дребните им братовчеди-котките. Тя смята, че тигрите са също толкова гальовни и копнеят за внимание и нежност. Ето защо смелата американка често може да бъде забелязана, докато гали и прегръща 272-килограмовия тигър Сейбър и 181-килограмовия бенгалски тигър Джанда.

Тигри

Чувствам тези животни като мои деца. Те обожават да се гушкат в мен и дори нямат нищо против, когато ги целувам по носа, разказва любвеобилната Джанис.

Любовта на американката към опасните хищници не е отскоро. Преди почти двадесет години тя напуска работата си на бюро, която изглежда не е била нищо особено и се впуска в едно ново приключение - работа с екзотични животни.

Така Джанис започнала да се занимава с различни големи животни. Тя получила подкрепата на мъжа си и на много доброволци и още повече обикнала новото си начинание.

Знам, че има хора, които смятат, че един тигър не бива да стои в клетка и съм съгласна с тях. Наистина това не е най-доброто място за тях, но съгласете се и вие, че в момента тези животни са сериозно застрашени от изчезване и ако някой не се грижи за тях, макар и в клетка, те съвсем ще бъдат затрити, обяснява 57-годишната американка.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати