Феноменалните истини за човешкия характер
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Феноменалните истини за човешкия характер

Феноменалните истини за човешкия характер

Характер

Характерът на един човек е определящ за неговите действия и за решенията, които взима, кариерата, която избира, и хората, които го заобикалят.

Голяма част от научните изследвания са насочени именно към човешкия характер, като през годините са установени няколко феноменални и смайващи истини за особеностите на нрава ни.

От значение е дали сте първородни

Поредица от проучвания са потвърдили, че стереотипите, според които първородните деца са по-властни и отговорни, са верни. Изследванията описват най-малките деца в едно семейство като по-импулсивни и безотговорни. Оказва се още, че първородните предпочитат да общуват с други първородни, а най-малките деца инстинктивно търсят себеподобни приятели.

Успех

Характерът ни не се променя

Психологът Пол Коста обяснява, че през годините се променят единствено навиците и жизнената ни сила, но не и характера. Истината е, че колкото и да посещавате определени курсове, нравът ви няма да се промени през годините.

Някои особености от характера могат да ви разболеят

Статистическите мета-анализи потвърждават, че между човешкия нрав и определени заболявания съществува връзка. Според изследванията невротичните хора страдат по-често от главоболие, артрит и сърдечно-съдови заболявания. Друго проучване преди време оказа, че срамежливостта също не е здравословна. Резултатите показаха, че свенливите хора живеят по-кратко.

Работа

Животните също имат характер

Животните също имат характер и лични предпочитания, които не променят през целия си живот.

Основните черти на характера са пет

Психолозите са определили 5 основни характера – екстровертност, любезност, съвест, невротичност и откритост. Според специалистите всеки човек притежава в определена степен и петте черти, които се влияят една от друга. Така например ниската есктровертност ни прави по-срамежливи, а високата степен на любезност – по-общителни.

Фейсбук профила ни разкрива характера

Изследвания на учени са потвърдили, че профилите във Фейсбук доста добре разкриват истинската ви личност, колкото и да редактирате информацията, която публикувате.

Рейтинг

5 5
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ива
Ива
31.10.2014 18:12
Ехееее само моя коментар!
0
15
ива
ива
13.10.2014 22:06
Каквоооо?
0
14