sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Растящият камък в Горни Богров превръща молитви в реалност

Растящият камък в Горни Богров превръща молитви в реалност

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k938
Растящия камък
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Според отец Антим от параклиса Свети Георги Победоносец в Горни Богров растящият камък, който е символ на храма, е сбъднал молитвите на много бездетни семейства около празниците.

По думите на духовника по време на службата за Гергьовден една майка е споделила, че е родила дете, след като миналата година се е помолила на камъка в църквата за това чудо.

Отец Антим казва, че в църквата пристигат и много болни хора, които молят за здраве и не след дълго изпращат благодарствени писма до храма, като казват, че са се излекували.

С времето обаче молитвите на хората стават все по-комерсиални и не малка част от пристигащите хора в храма се молят за пари.

Смята се, че чудодейният камък е донесен от от Йерусалим в края на XII век и началото на XII век, като тогава е бил висок точно един метър.

Към момента камъкът е два метра и десет сантиметра, като не спира да расте, а от научните среди не могат да дадат категорично обяснение за този феномен.

Отец Антим казва, че и той не е вярвал в чудото в началото, но забелязал, че много хора идват заради камъка и решил да го измери. Така с изненада духовникът открил, че камъкът наистина расте.

Църквата Свети Георги Победоносец в Горни Богров е известна и друго чудо, след което в двора на манастира е потекла лечебна вода.

Растящия камък

Отец Антим разказва как през 2004 година една от послушниците в храма е сънувала Богородица пред вратите на църквата, като посочвала място, на което има лечебна вода.

Послушницата Сийка разказала за съня си на отеца и посочила точното място.

На другия ден отец Антим извикал свой приятел геофизик, който след като изследвал мястото, казал, че там със сигурност има вода.

След няколко месечен сондаж от мястото била извлечена вода със странен горчиво-солен вкус. Анализи показват, че тази вода може да помага при бъбречни проблеми, а химичният ѝ състав е идентичен с този на библейското Мъртво море.

Към момента на мястото с лечебната вода е направена красива чешма с елекропомпа, пазена от два каменни лъва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest