Създадоха лента, показваща мисълта

Лента за Глава

Канадски изследователи създадоха високотехнологична лента за глава, която може да разчита мозъчните вълни. Тази лента ще помага на всеки човек да почисти съзнанието си от разсейващи фактори.

Създателите на лентата казват, че новото изобретение ще помага на хората да се концентрират по-добре, да засилят продуктивността си и да се борят сами срещу стреса и депресията.

Лентата за глава, чието име е Muse, се поставя подобно на очила и е оборудвана със сензори на челото зад ушите.

Приспособлението може да отчита мозъчните вълни и да ги предава към смартфон чрез специално приложение.

Абстрактна Природа

Това ще даде възможност на всеки един човек да разбере как работи мозъка му.

"Лентата показва кога мисълта е спокойна и човек е фокусиран върху заниманието си, както и кога мозъкът е активен, в него се блъскат тонове мисли и индивидът е отегчен, развълнуван и разсеян" – казва Ариел Гартен, който е част от компанията, произвела лентата.

Данните от мозъка ще се предават към смартфон под формата на плажна сцена. Така например, когато мозъкът е активен, на смартфона ще се появяват надвиснали облаци, а потребителят ще чува свистенето на вятър.

Когато мозъкът е спокоен, ще се чува птича песен, а на екрана ще се вижда ясно небе.

Мозък

Създателите от канадската компания Interaxon, чието седалище е в Торонто, са разработили и специално 3-минутно упражнение, чрез което човек ще може да успокоява мислите си.

Упражнението е фокусирано върху дишането, а потребителите ще могат да наблюдават на екрана на смартфона си как облаците се разсейват, което ще показва, че техните мисли се успокояват.

Неотдавна изследване на Колумбийският университет доказа, че човешкият мозък силно се влияе от новите технологии.

Според извода на учените голяма част от хората губят способността си да запаметяват информация, като наричат този феномен Ефектът Google.

От Колумбийския университет са категорични, че все повече хора не се опират на своята памет, когато трябва да отговорят на сложен въпрос, а търсят помощ от интернет.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 9
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Папи
Папи
22.09.2014 23:06
НА мен пък заглавието си ми харесва:) Статията е супер, а това за паметта и Гугъл и аз съм си го мислила, тъй като преди години все търсех отговорите на някои въпроси в енциклопедиите си, а сега тотално и единствено разчитам на Гугъл:/ много е кофти.
0
0
Еди кой си
Еди кой си
16.05.2014 09:23
Ало списвачите, я пак си прочетете заглавието, после статията и кажете че едното отговаря на другото, а не е просто евтин трик да привличате читатели...
0
4