Какви болести ни носи нещастието

Тъжно Момиче

Още от Древността се смятало, че негативните мисли и чувства имат пряка връзка с човешкото тяло. Според това становище лекарите разделяли болестите на телесни и душевни и ги лекували по различен начин.

В съвременната медицина също се смята, че между душевното състояние на човек и неговото физическо здраве съществува пряка връзка.

Съществуват десетки хиляди примери на хора, които са се излекували от коварна болест, само защото силно са вярвали и в своето оздравяване.

Редица проучвания са открили, че определени негативни мисли и страхове могат да са причина за поява на някои заболявания в привидно здрав организъм.

Плачещо Момиче

Така например е установено, че хората, на които им липсва любов и чувство на безопасност, често страдат от сърдечно-съдови заболявания. Медицинските данни показват, че хората, които имат проблеми със сърцето, често са самотни и не изразяват емоциите си открито.

Артритът от друга страна засяга най-често хората, които не могат да отстояват мнението си и да отказват, това което не им е по вкуса. Според лекарите артритът е болестта на експлоатираните.

Хипертонията най-често възниква след непосилно натоварване, тежък физически труд без почивка и желанието на всяка цена да удовлетвориш желанията на другите.

Медиците смятат, че изместването на собствените чувства и потребности също не е здравословно.

Мълчание

Хората, които имат проблеми с бъбреците, често страдат от разочарования и неуспехи в живота. Тези хора непрестанно имат чувството, че някои ги лъже, а подобни емоции предизвикват определени химични процеси в тялото, които водят до срив на здравословното състояние.

Астмата и проблемите с белите дробове се проявяват често при хората, които не желаят да бъдат самостоятелни и независими.

Стомашните проблеми често се появяват от непреживяни грешки в миналото. Стомахът е органът, който най-ясно реагира на нашите емоции, така че нежеланието да си признаем определени чувства и емоции може да ни разболее.

Гастритът например често се появява след продължително раздразнение.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Марго
Марго
05.04.2015 21:28
Добре,че има такива статии,поне да прочете човек какво е да си нещастен!
0
0
вили
вили
19.02.2015 19:48
много странно
0
0
the voice
the voice
02.05.2014 07:16
И разтройство също
2
0