Духът на кралица Ан навестява Тауър
Spirit of Queen Anne in the London Tower Castle
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Духът на кралица Ан навестява Тауър

Духът на кралица Ан навестява Тауър

Духът на кралица Ан навестява Тауър
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Край бреговете на река Темза в Лондон се извисява крепостта Тауър.

Построена от Уилиам Завоевателя през ХІ в. като отбранителна крепост. До ХVІІ век е официална резиденция на английските крале, след което е превърната в затвор. Днес Тауър е атракция за туристите и свърталище на призраци и привидения. И на летящите обитатели на крепостта - гарваните. Тези черни птици до такава степен са обсебили англичаните, че сред тях върви поверието - изчезнат ли гарваните, Англия ще падне.

Но да се върнем на духовете. Най-известният от тях е на кралица Ан Болейн. Тя била втората съпруга на крал Хенри VІІІ. През живота си владетелят сключил общо 6 брака. Всичките жени бързо му омръзвали. Така станало и с Ан. Понеже Хенри се чудил как да я разкара от двора си, я обвинил в съпружеска изневяра и кръвосмешение. Кралицата била осъдена на смърт и обезглавена.

Погребали я в Тауър.

Преди да се пренесе в отвъдното, Ан произнесла пророческа фраза: "Кралят първо ме направи прислужничка, след това маркиза, после кралица. А сега ще ме направи великомъченица! ".

Духът на кралица Ан навестява Тауър

Така и станало. В навечерието на смъртта на кралицата, духът й се появява в Тауър. Според очевидци, той сияе в белезникава светлина. Призракът броди без глава, но я носи под дясната си мишница - където в действителност поставили главата на Ан при погребението й.

Понякога привидението се появява и в лодка, плаваща по Темза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Аз
Аз
15.02.2011 11:16
До Ви:
В известна степен имаш право, но и ти си една кучка и пословично лайно щом разсъждаваш така,жена омерзена и направила се на великомъченица, чиста пък около нея само мерзки хора. Ти си същата и се оглеждаш в другите, като в огледало, какво се учудваш.
2
1
ви
ви
15.02.2011 07:40
Толкова съм омерзена от хората, че и аз търся мистерии. В Англия по принцип всички си мразят и си забиват нож в гърба. Ловци на духове има много, хората мечтаят за възмездие. Подобия на призраци са били заснемани, но за Ан Болейн не знам. Мъртъвците наистина се явявят ня сън или както са били облечени, погребани, или на Христова възраст.П редполагам, че Хенри е бил толкова тормозен от жените си, че не е могъл да види друг изход. Чувствителен и лесно раним, честолюбив. Аз съм жена и също ежедневно бивам тормозена от кучки - няма изречение без упрек. Повечето жени са големи лайна и всяка се мисли за кралица, и все долни и подли, и мръсни. Те превръщат мъжете в убийци.
1
1
cvetelina
cvetelina
26.12.2010 15:51
Много е интересно. И за ян и за духа. Обичам Средновековието.
0
1