Какво издава палецът за характера ни
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Какво издава палецът за характера ни

Какво издава палецът за характера ни

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
1k9314
Палец
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл-23%
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

Палецът е най-вътрешният пръст на ръката, когато дланта сочи надолу. Той е най-късият от всички пръсти и най–много се различава от тях. От палеца на човек обаче можете на научите много и за характера му.

Докато ръката лежи спокойно на плоска повърхност и палецът е поставен настрани без пренапрежение, ъгълът между него и дланта обикновено е около 60 градуса. Човек, при който се образува точно такъв, много често е спокоен и търпелив. Той обикновено проявява разбиране към всички.

Човек с по-голям ъгъл между палеца и края на китката се отличава със силния си порив към независимост. Той е доста импулсивен и трудно контролира поривите си.

Малкият ъгъл между палеца и дланта е признак за отчужденост от околните. Такива хора се държат пасивно спрямо другите и не пристъпват първи към контакт.

Прекалената подвижност и гъвкавост на палеца пък разкриват нервен и импулсивен човек. За сметка на това вдървеният и не толкова подвижен палец говори за праволинейност и ограничена умствена нагласа.

Ръка

От изключителна важност е и какво положение заема палецът, когато човек свива ръката си в юмрук. В случай че палецът остава независим от стиснатата китка и дори се движи, пред нас е човек, който преживява много трудности.

Ако човек, стискайки ръка в юмрук, скрие палеца си в него, то той е слаб, уморен и без желание за живот.

Дължината на палеца е следващият важен признак. На пропорционалната ръка неговият връх достига средата между гънките на долната фаланга на показалеца /измерването се прави по вътрешната страна на китката/.

Ако палецът е сравнително по-дълъг от нормалното, значи притежателят му изобилства от жизнена сила. Такива личности много често оказват влияние на останалите.

Хора с прекалено дълги палци, стигащи почти до горния край на долната фаланга на показалеца, са егоистични и нетърпеливи личности.

Прекалено къс палец при възрастните хора е белег за инфантилност, нерешителност, покорност, впечатлителност. Те нямат силна изразена индивидуалност и лесно се поддават на чуждо влияние.

Ръце

Време е да се вгледаме в долната и горната част на палеца - тоест към неговата коренна и връхна фаланга. Долната част на палеца предопределя естествената сила на инстинктите и пълнотата на чувствата, а горната част - мисълта, степента на осъзнаване на наличната енергия. Идеалната пропорция на долната и горната фаланга е 5:4.

Ако дължината на долната част на кореновата фаланга значително превишава посочените параметри, това е признак за откровеност и силно развито чувство за справедливост.

Късата коренова фаланга говори за склонност към резервираност, която изкривява естественото възприятие. От друга страна хората с такъв палец са много търпеливи и последователни.

Личност с изящна и изтънена фаланга притежава и значителна устойчивост на психиката и естествена оригиналност. Такъв човек е способен на критични оценки и има заложби за духовна активност, но все пак не му достига издръжливост.

Късата крайна фаланга е признак, че на човека му липсва решителност и избягва всякакви проблеми. Такъв човек предпочита повече да получава наставления, отколкото той да се разпорежда.

Дългата крайна фаланга пък издава или властна личност или човек, който тактично се нагажда към обстоятелствата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати