sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Космонавтите на Третия райх

Космонавтите на Третия райх

Космонавтите на Третия райх
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Те били трима, определени след прецизен подбор по личната заповед на Адолф Хитлер. Преди изстрелването на ракетата от секретната авиационна база в Пенемюнде в Северна Германия била получена телеграма от фюрера, който благодарил на тримата млади летци за готовността им да пожертват живота си в името на националните интереси.

Те пазят тази телеграма и до днес. Мисията, с която са били изпратени в Космоса, е била не само секретна, но и смъртоносна - никой не е очаквал, че те ще се върнат на Земята след почти половин век.

Космонавтите на Третия райх

"Това е невероятно, заявява тогава един от експертите на НАСА. - Дори само фактът, че немците са разполагали с космическа техника по време на войната, обръща с краката нагоре всички наши представи, но този техен 47-годишен полет е истинско чудо! ".

Приземяването или по-точни приводняването им е станало на 2 април 1990 година в Атлантическия океан. Завръщането им на Земята е било по-голям шок, отколкото изстрелването им в Космоса през 1943 година. Тримата веднага били изпратени в специалния американски център за изследвания на околоземното пространство и подложени на медицински тестове.

Ракетата, изстреляна по заповед на фюрера, представлява модификация на реактивния снаряд V-2. Един от неговите конструктори бил немският инженер Вернер фон Браун, който след войната сътрудничи на американците. Съществува мнение, че Фон Браун е знаел за изстрелването на тримата космонавти, но никога не е споменавал и дума за това. Разбира се, той също не е очаквал, че е възможно те да се върнат живи на Земята след завършването на своята смъртоносна мисия. Ракетата е била снабдена със специални охладителни системи и парашути за плавно спускане, но по мнението на специалистите тези мерки явно са били недостатъчни.

По какъв начин немските космонавти са оцелели по време на този невероятен маратон и след 47 години са успели да се върнат отново на Земята?

Когато американски военен кораб открил тримата на повърхността на океана, в тяхната космическа капсула нямало нито вода, нито някакви хранителни продукти. Не е ясно с какво са се хранели те през цялото време. Може би са се намирали в анабиоза (дълбок сън, ограничаващ до минимум жизнените процеси, по време на който човек не се нуждае от храна). По същия начин може да се обясни и удивителната им младост - те изглеждали така, сякаш вчера са били изстреляни в Космоса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
22.01.2019 16:28
Това не е нищо. Скоро албанците ще изстрелят космонавт. В момента плетат ластика.
1
0
БАБА
БАБА
09.04.2015 18:51
Измишльотини
4
1
мойра
мойра
23.06.2014 19:44
И къде ги крият толкова години?Поне 1 интервю да бяха дали.
5
0
Ния
Ния
27.04.2014 08:14
Много отдавна немците са работили с извънземни.Самите германци казаха, че на тях други са им помагали.Точна така чух изявлението.
10
0
ани
ани
10.12.2012 19:11
Сигурно ги е занемило,нали са немци.Макар,че по това време си спомням се пусна някакъв слух
2
0
Евгени
Евгени
21.10.2012 11:33
Дали е вярно това.Малко се съмнявам.....
5
0
Гошо
Гошо
18.05.2012 18:07
Донякъде съм съгласен с вас но ако се поразровите из нета ще намерите много сведения, че повреме на войната Хитлер е разработвал така неречените 'НЛО'. Също така и много ракети и е напълно възможно космонавтите, да са се върнали единственото което не разбирам е как са се върнали, ако са изпаднали в 'анабиоза'
6
0
Моряк
Моряк
14.04.2012 16:33
Поздравление за който го е измислил от това по добре само Спилбърг може.Моето лично мнение по въпроса е, че тази новина е измислица.Първо едва ли им било до космос по време на войната:Второ няма смисъл да изпратят хора в космоса индустрията и науката била пренасочена към други сфери:И трето каква е тази приказка с анабиоза човечеството даже днес не знае как да преспи човека с такъв сън.
6
3