Учени издирват дракон в Гамбия

Учени издирват дракон в Гамбия

Тайнствено зелено животно с конска глава и гребен на гърба обитава фолклора на Западна Африка. Според очевидци чудният звяр, който местните са кръстили Нинки-нанка, прилича на огромен дракон.

Митовете за Нинки-нанка провокирали британски "ловци на динозаври" да заминат за Гамбия, за да намерят тайнственото същество.

Свидетелствата за това чудовище обаче са откъслечни, тъй като повече хора, които са го срещали за загивали след това.

Описанията на чудовището за съжаление често си противоречат. Според някои от местните жители то прилича на крокодил, а според други наподобява змия. Трети казват, че Нинки-нанка има и крила.

Тези странни митологични животни се наричат криптиди. Науката, която издирва съществуването им се казва криптозоология. Криптиди са чудовището от Лох Нес и Снежния човек.

Идеята на учените да се впуснат в тази експедиция било интервю с лесничей от националния парк Кианг-Уест в Гамбия, който разказал за срещата си с Нинки-нанка преди три години. По думите му това било огромно животно, достигащо 50 метра дължина.

Криптозоолозите му показали няколко картини с изображения на влечуги и митични същества. От тях лесничеят избрал това на китайски дракон като най-близко до образа на Нинки-нанка.

Рейтинг

3.5
Общо 2 гласували
5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Поля
Поля
19.05.2013 19:14
ОСТАВЕТЕ ГО!!! ТРЯБВА ДА ГО ОСТАВЯТ!!! не бива едно уникално същество!
0
2