Пет вечни суеверия
Five All-Time Superstitions
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Пет вечни суеверия

Пет вечни суеверия

Суеверия
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Суеверията ни подтикват да вярваме в някакви свръхестествени сили, в нещо, за което реално нямаме обяснение, но сме сигурни, че ще се случи.

Със суеверията са свързани и носенето на всякакви видове талисмани, правенето на магии и прочие. Много хора твърдят, че не вярват в суеверията, без да се замислят, че много голяма част от нещата, които вършат или не, също са суеверие.

Има, разбира се, и хора, които са абсолютно верни на своите суеверни мисли и подчиняват целия си съзнателен живот на тях. По света има най-различни подобни вярвания, свързани със здраве, с любов, със сватба – с всичко, което сме ние и което ни заобикаля.

Представяме ви петте суеверия, в които много хора вярват и които сякаш са неподвластни на времето:

Черна котка

- Седем години нещастна любов при счупване на огледало. Понякога със силата на мисълта и убеждението човек може абсолютно да си повярва, че това е причината да няма любов в живота му;

- Следващото суеверие, в което много хора вярват, е поливането на вода преди някакво важно начинание. В много семейства този ритуал се спазва на първия учебен ден, преди важен изпит, в сватбения ден. Приема се, че по този начин ще ни върви по вода;

- Ако черна котка мине пред нас, това означава лош късмет. Някои хора толкова силно вярват в това, че са готови да изчакат друг човек да мине пръв, след като котката е пресякла пътя, чак след това да преминат и те. Има и някои култури, където се възприема, че черните котки всъщност носят положителна енергия;

Бременност

- Да станеш с левия крак – много лош знак, нали? Задължителното ставане с десен крак според някои ще ни осигури късмет през целия ден;

- Едно от най-популярните суеверия е свързано с бременността – бъдещата майка не бива да споделя, че е бременна, докато не мине поне третият месец (според някои четвърти).

Други изключително популярни суеверия са да не пееш, докато се храниш, защото ще се омъжиш (ожениш) за пияница или да не оставяш чантата си на пода, защото в противен случай те чака безпаричие. Много популярно суеверие е да не седиш на ъгъла на масата, защото това означава, че ще те искат от две страни.

Всъщност суеверията са толкова много и наистина, макар да твърдим, че не вярваме в такива неща, все има нещо, което всеки от нас прави и което е свързано със суеверие, макар и да не го осъзнаваме.

Търсенето на четирилистната детелина например, което ще ни донесе късмет, както и пипването на коминочистач също са суеверия. Друго много популярно вярване е, че носенето на червен конец ще ни предпазва от уроки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
в.ч
в.ч
21.04.2015 17:57
имам червена гривна.
4
0