Дух на кралска особа - съквартирант на Роби Уилямс

Дух на кралска особа - съквартирант на Роби Уилямс

Духът на кралска особа обитава къщата за 15 милиона долара на британският поппевец Роби Уилямс в Англия. Бившият солист на момчешката банда Take That е убеден, че в новия му дом се посещава от духа на Катерина Пар, съпруга на крал Хенри VIII.

В действителност навремето къщата е била използвана като резиденция от благородната дама.

"Убеден съм, че тази къща е обитавана от привидения. В интерес на истината досега не съм чул или видял нищо конкретно, но аз просто чувствам присъствието на духа. А и тукашните хора разказват едни легенди за привидението, от които настръхвам", твърди Уилямс.

Роби и американското му гадже, актрисата Ейда Фийлд, купиха къщата през пролетта, след като напуснаха Лос Анджелис и се установиха във Великобритания. "Целият настръхвам, когато си представя, че съм на 35 години, а живея в къща на 500 г.", казва певецът.

Всъщност, нематериалната съквартирантка на Уилямс, Катерина Пар, е шестата и последна съпруга на Хенри VIII. Той е известен като един от най-скандалните владетели в европейската история. По време на своето управление кралят скъсва с Римокатолическата църква. А дъщеря му Елизабет Първа става една от най-прочутите кралици.

За първи път се жени 18-годишен за вдовицата на брат си Катрин от Арагон. Раждат им се 6 деца, но пет умират. Остава само Мери, която по-късно ще стане кралица. Известна е като Кървавата Мери, задето за една нощ избила хиляди свои поданици, които не споделяли католицизма.

Още докато е женен за Катрин от Арагон, Хенри VІІІ залита от Ан Болейн. Потъпква законите на Папата като анулира брака си с Катрин и се жени за Ан. Така заради една жена или по-точно заради един похотлив крал Англия скъсва с Римокатолическото семейство.

Дух на кралска особа - съквартирант на Роби Уилямс

Ан Болейн ражда Елизабет Първа. Не след дълго обаче кралицата е обвинена в кръвосмешение с брат си и те са осъдени на смърт и обезглавени през 1536.

Третата жена на Хенри VІІІ е придворната дама на първата и втората му съпруга Джейн Сеймур. Женят се при изключителен секрет само две седмици след обезглавяването на Болейн.

През 1537 година Джейн ражда единствения син на краля, Едуард, и умира.

Дон Жуанът този път остава вдовец цели две години. През 1539 година се жени за Ан от Клийвс, но не от любов, а поради политически причини. Братът на Ан е лидер на протестантите в Западна Германия. Еретичната замисъл на Хенри е съюз с тях срещу католическа Франция и Свещената Римска империя. След една година обаче кралят и Ан се развеждат.

Идва ред на петата съпруга - Катрин Хауърд. Тя е с 30 години по-млада от него. Но и Хауърд не се застоява твърде дълго на кралския трон. Обвинена е в изневяра година след брака. Обезглавена е. Любовниците й, за които обаче не е доказано, че са такива, също.

Шестият и последен брак за Хенри VІІІ е през 1543 година със "съквартирантката" на Роби Уилямс. Катрин Пар е единствена съпруга на краля, която го е надживяла.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
bleedingrose
bleedingrose
03.01.2014 14:39
интересно...
0
0