В Китай ковали оръжия с човешки тела

скелети

Древните ковачи в Китай прилагали неописуема жестокост, за да изковат оръжия-шедьоври за великите императори на страната. За целта те хвърляли хора в пещите.

Разкритието на тайната направи последният майстор на саби в Тайван Куо Ченг-хси през "Нешънъл джиографик".

"Това помага да се разтопи метала и да се създаде пречистено желязо, което после се изковава", разказва 65-годишният Куо.

китайски рисунки

Той е създателят на меча-шедьовър "Зелена съдба" от филма "Тигър и Дракон". Мечът е с почти еднометрово острие, по дължината на което минава драконова шарка. Изковал го е чрез горене на човешки кости, а не на живи хора.

Куо Ченг-хси е изковал стотици оръжия, принадлежащи на китайската и японската оръжейна традиция.

Какво се случва в ковачницата на Куо? Процесът с изковаването на оръжието започва с вкарване на плочка от желязно-стоманена в пещ, нагрята до 2 300 градуса по Фаренхайт. Когато материалът се нажежи до такава степен, че позволява да бъде обработван, се вкарва в електрическа преса, където се оформя под огнени струи. След това с чук върху наковалня.

китайски храм

В описания процес ролята на човешките кости е от голяма важност. Тайландският ковач разказва: "В костите се съдържа фосфор и когато те бъдат изгорени, той премина в метала. След известно време металът се насища с фосфор, а огънят започва да гори с тюркоазен пламък".

Древните предания носят и до наши дни, че горенето на кости пречиства метала и му придава дух.

Ченг-хси си набавя костите от две места: от свой приятел, служител в гробище и от самите клиенти, които му поръчват сабите.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Cutna hora
Cutna hora
01.12.2013 09:09
факе....поне махнете първата снимка,тя е от една гробница в Чехия. Там хората не са ги хвърляли в пещите ;)
0
0
IOANNA
IOANNA
12.09.2013 11:43
ужас...
0
0