Тест на Фройд показва скритите страни на личността

Фройд

Тестът, разработен от бащата на съвременната психология Зигмунд Фройд, ясно и точно може да определи несъзнателното отношение, което имаме към определени страни в живота си.

Тестът е съставен на база на психоанализата и съдържа шест геометрични фигури, които разкриват човешкото състояние и скрити страни от личността.

За да отговори теста на очакванията ви, не трябва да поглеждате значението на геометричните фигури преди да запишете емоциите, които провокират у вас.

Тест на Фройд

Трябва да наблюдавате шестте фигури, като се абстрахирате от всичко, което ви заобикаля в момента. Насочете цялото си внимание върху фигурите и срещу всяка една от тях напишете какви чувства провокира във вас. Например скука, еднообразие, разсеяност, обърканост.

Срещу фигурите можете да напишете всичко, което ви идва наум, дори да напише цяло изречение или текст.

Фигури

Погледнете петте фигури отдолу и срещу всяка една от тях напишете емоциите, които провокира у вас.

Значение на фигурите:

Фигури на Фройд

Първата фигура символизира вашите приятели. Емоциите, които сте записали срещу нея описват отношението ви към приятелската ви среда, както и какво очаквате от приятелите си.

Фройдистки Тестове

Втората фигура показва отношението ви към семейството и брака. Това, което сте записали срещу фигурата, показва несъзнателното ви отношение към брачната институция и как гледате на идеята да създадете семейство.

Третата фигура отразява отношението ви към кариерата. Чувствата, които третата фигура провокира във вас, показва как гледате на професията си, какво ви дава тя и какво място заема в живота ви.

Четвъртата фигура е свързана със секса. Тя показва как подсъзнателно приемате сексуалните контакти и какво място давате на секса в живота си. Чувствата, които запишете срещу фигурата, могат да ви дадат яснота по въпроса как гледате на секса и сексуално задоволени ли сте.

Петата фигура индиректно се свързва с основната черта от вашия характер. Тя показва кое във вашето поведение винаги взима превес и какво е несъзнателното ви отношение към света.

Шестата фигура показва моментното ви състояние. Чрез чувствата, които сте записали срещу нея, може да разберете желанията, стремежите и проблемите, които имате в момента и които не осъзнавате.

Виж повече

Рейтинг

5 6
4 10
3 3
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
evgeni
evgeni
02.12.2014 19:33
истина ееее
1
1
дс
дс
10.11.2014 21:51
доста трудно от едни фигури да изникнат чувства, гледах ги и се насилвах и написах по скоро за какво ме карат да мисля(какви асоциации правя с тях)
5
4
Възкръсналият Зигмунд Фройд
Възкръсналият Зигмунд Фройд
21.10.2014 21:29
аз съм Зигмунд Фройд и специално се върнах от мъртвите, за да потвърдя, че това не съм го измислил аз и като основоположник на съвременната психология мога да заключа, че това е най-голямата простотия, на която съм имал нещастието да се натъкна
11
5
Иван
Иван
06.11.2015 02:29
Докажи
1
1
АНИ
АНИ
13.09.2014 19:42
Гледам ги съсредоточено и нищо не извикват у мен като емоция.
9
5
истина
истина
01.06.2014 11:05
истина е
4
1
психолог
психолог
01.05.2014 23:27
Гола вода! Фройд - друг път!
4
3
Nina
Nina
22.03.2014 07:37
Много интересно!
3
1