sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Последното дело на природата – котка върколак

Последното дело на природата – котка върколак

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k914
Черна Котка
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Изследователи от американския щат Тенеси откриха нова порода котка, която до този момент не беше позната на научния свят. Необичайната котка е върколак и се отличава от останалите си себеподобни по визия и характер.

Новият котешки вид е е кръстоска между котка сфинкс с естествена мутация и обикновена черна домашна котка с къс косъм.

Котката върколак има невиждано окосмяване в зоната очите, ушите и носа, което не е характерно за останалите представители на вида. Лицевата част на тези животни напомня на легендарното същество върколак.

Страшна Котка

Породата е кръстена Ликой и идва от гръцките думи за вълк и котка. Тези котки имат силен ловен инстинкт и нападат всичко, което се движи. Котките върколаци са безкрайно предани на своите господари. Поведението на този домашен любимец повече имитира маниерите на куче, отколкото на котка.

Когато непознати хора доближат „върколака“, той започва да се държи отбранително, но когато свикне с непознатите се държи мило и гальовно като истинска котка.

По принцип породата на котка върколак не е дело на човешкия ум, а се е образувала следствие на мутация в гените на обикновените домашни котки, които в България наричаме контейнерни.

Котка

„Генът ѝ е естествена мутация, която се е появила сред домашните котки. Просто наблюдаваме генетиката на природните процеси" – заяви един от американските изследователи Джони Гобъл. Учените все още изследват вида на мутациите на новият вид котка.

Към момента в Развъдника за котки в Тенеси има 14 котки върколак, а към администрацията на американския щат са подадени стотици молби от хора, които желаят да приютят в дома си необикновения домашен любимец.

Специалистите са на мнение, че докато не направят новата порода устойчива и здрава, новите котки от типа върколак не могат да бъдат отглеждани в домашни условия.

Американските експерти се надяват новата порода да бъде призната от Международната фелиноложка асоциация тази есен, където за пръв път ще бъдат показани нейни представители.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
43
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
джинджи
джинджи
10.03.2014 17:02
Има и хора мутанти
1
0
Вълчица
Вълчица
04.03.2014 10:52
Да, наистина са много изразителни! Като ги видях разбирам защо им приличат на върколаци... :D
1
0
Molly
Molly
03.03.2014 22:42
Видях ги при чичко Гугъл, интересни са ;)
2
0