Кои цветове да носим на работа за вдъхновение

Цветове Дрехи

Неписано правило в работните среди гласи, че служителите в офиса трябва да се обличат в неутрални тонове, но според специалистите по цветовете така човек крие истинската си същност.

От офис служителите се очаква да изглеждат трудолюбиви, отговорни и въздържани, което се постига чрез ефекта на тъмните и неутрални цветове. Дрехите в тази гама създават впечатлението за висок авторитет, но потискат индивидуалността.

Черният костюм демонстрира сила и отивайки на работна среща с това бизнес облекло, ясно показваме на събеседника си кой е шефа и кой подчинения. Черните костюми показват ръководителите – хората, които дават заповеди.

Работа

Комбинацията от черно и червено пък означава че сте динамични, действени и водачи.

Съчетаването на жълто и черно говори, че за този човек приоритет има интелигентността. Комбинацията от розово и черно се използва от хора с високо социално положение.

Според специалистите хората трябва да се насочват към цветовата гама в зависимост от професията си.

За артистите и дизайнерите се препоръчва лавандуловият цвят, който ги вдъхновява да бъдат по-креативни и интуитивни.

Дрехи

При писателите, журналистите и хората, които работят в сферата на медиите, вдъхновяващ цвят е синият, защото им помага да се освободят и да се изразят напълно.

За учителите, медицинските сестри и лекарите също е подходящ синият цвят, но в индиговата му гама. Този цвят ще им помогне да вдъхнат сила и разбиране сред другите хора.

Жените, които работят като детегледачки и акушерки, трябва да се обличат в розово, които символизира нежността.

При готвачите, диетолозите и архитектите подходящо е оранжевото, защото се смята за лечебно.

Хората, които работят като министри или адвокати трябва да носят лилави дрехи.

Хората, които използват бизнес находчивостта си в своята професия, трябва да се обличат в синьо-зелени дрехи, а спортистите и войниците трябва да наблягат на червеното, за да повишат енергията си.

Рейтинг

3.6
Общо 8 гласували
5 1
4 4
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари