Да те наградят за... най-нелепа смърт

Да те наградят за... най-нелепа смърт

Наградите "Дарвин" ежегодни се присъждат на хора, загинали по нелеп и тъп начин. Призьорите дори биват награждавани и с парични премии, които обаче няма как да получат.

Ето кратка подборка на някои от най-фрапантните случаи:

Да те наградят за... най-нелепа смърт

- Дейнийл Дюкс, 27-годишен американец, така и не успял да се ожени, влизал няколко пъти в затвора (последния заради откраднат шоколад), въобще - не бил никакъв късметлия. Дюкс приключил земния си път в зоопарка на увеселителния комплекс "Орландо", където скочил да се къпе в басейн. За зла беда там плувал кит, който го завлякъл към дъното на басейна и го удавил.

- Какво е да умреш вследствие на диета изпитал друг нещастник. Той се задушил от собствените си газове. При аутопсията лекарите открили в организма му огромно количество метан, след като човекът се хранел само с боб и зеле. За капак нямал навика да проветрява стаята, в която живеел и умрял в съня си, тъй като всички врати и прозорци били затворени. Трима от спасителите, дишали от въздуха, се разболели, а един постъпил в болница.

- Армандо Пинели, 70-годишен италианец, дълго спорил със съседа си кой от двамата да седне на единствения стол под сянката на една палма. Той спечелил спора, но след това дървото се стоварило върху него.

- Тамагочи отнело живота на млада французойка. Тя загубила управление над автомобила си. Вниманието на шофьорката отнело пискащото за храна тамагочи. Момичето го нахранило и му спасило живота за сметка на своя.

- 45-годишният Виторио Луис от Неапол загинал през 1983 година. Силен вятър издухал колата му в река. Той разбил стъклото, изплувал на брега, но в същия миг падащо дърво му отнело живота.

- Алпинистът Жерар Омел, който има шест изкачвания на Еверест, загинал в къщата си, докато сменял изгоряла крушка. Той паднал от стълбата, а при падането ударил главата си в раклата.

Да те наградят за... най-нелепа смърт

- 32-годишният Стивън Хайет преживял няколко операции: присадили му стомах, черен дроб, бъбреци, дванадесетопръстник и панкреас. След 6 години, докато сменял крушка, паднал и умрал, удрайки главата си.

- Канадец нямал пари за алкохол и смесил газолин и мляко. Получената напитка го развълнувала и той започнал да тича с напитката в ръка из къщата. За нещастие обаче минал през камината. Последвала експлозия, която убила него и сестра му.

Рейтинг

4.7
Общо 6 гласували
5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Мая
Мая
18.11.2011 14:13
Интересен факт: Джак Даниелс( да, същият, който правел уискито)се спънал и си прехапал езика. Раната се възпалила, получил сепсис и умрял.
0
0
?
?
11.08.2011 01:20
Приятелю, не се говори така, че човек никога не знае какво му е подготвил живота. А именно той е най-абсурдния режисьор.
0
0
д
д
19.02.2011 15:35
Вече има случаи на смърт, породени от интернет фермите.
0
0
хахаха
хахаха
11.02.2011 12:05
Тъпотия, да умрът по такъв нелеп начин като онази с тамаготчето. Това ми прилича като фейсбук и тъпите ферми. Някой да кара колата си, но да трябва да обере реколтата, че иначе ще я загуби и докато си я обира, да се блъсне в стълб.
0
0