Ангелите - божиите пазители срещу Луцифер

Ангелите - божиите пазители срещу Луцифер

Нали сте чували, че всеки човек си има свой ангел-пазител.

Кога всъщност са се появили ангелите - на втория или на петия ден от Сътворението на света, изследоватерите на Свещеното Писание не са съвсем сигурни.

Ангелите - божиите пазители срещу Луцифер

Господ създал ангелите с идеята да бъдат негови посланици пред хората. Когато "забърквал" живота на земята, Създателят сътворил три хора ангели и девет ангелски кръга.

Първият хор е на серафимите, хирувимите и троните. Всички те от най-близкото обкръжение на Бог. Вторият хор ангели отговаря за хармонията във всемира. Третата група изпълнява Божиите заповеди: ангели-крале, които владеят народите и държавите, архангели, които защитават вярата и най-нискостоящите в йерархията - опекуните на хората.

Един от всички ангели обаче предал Господ. Когато приключил със създаването им, той решил да ги подложи на изпитание. Поискал от тях да изразят своята почит към първия човек Адам. На не всички ангели човешкото произведение на Бог се понравило и те не му се подчинили.

Един от тях оглавил бандата на бунтовниците. Луцифер! Господ изпратил Архангел Михаил и войните му на битка с последователите на Дявола. Армията на злото обаче паднала в Ада.

За отмъщение Луцифер подмамим Адам и Ева със забранения плод - ябълката. След като ги изгонил от Райската градина, Господ поставил на нейните порти херувими, които с огнени мечове я пазят от хората, които ще могат да се върнат там, чак след като се очистят от греховете си.

Ангелите - божиите пазители срещу Луцифер

Ангелите присъстват във всички култури. Обикновено те са крилати нематериални същества. Във вавилонските и асирийските вярвания са крилати бикове. В гръцките и римските - красиви младежи и девойки. През Ренесанса пък ангелите са били изобразявани като пухкави бебета.

Как изглеждат съвременните ангели, кога се появяват и всичко за тях изследва американската писателка Ейлийн Фрийман. Тя дори е основала дружество "Мрежа за наблюдаване на ангели" и събира свидетелства от хора, преживели срещи със своите ангели-пазители.

Специалисти обаче твърдят, че хората сами създават ангелите в своите въображение. Това се получава, когато в критични моменти мобилизираме физическите и психическите си сили, и усещаме, че някой ни пази. По този начин сами създаваме образа на ангела-пазител.

Виж повече

Рейтинг

5 6
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
fantom
fantom
14.07.2015 07:01
Има разбирасе
0
8
Viktor.Dj
Viktor.Dj
30.03.2012 18:49
Твоите ангели и демони си ги усещал над 1000 пъти.Уау интересно защо не ги усещат всички?.Пък,като си толкова уверен,че те защитават да си беше написал името.НЕ "Аз"
Не казвам,че не истина,но докато не видя няма да повярвам.
Според мене е еволюция и има логичен отговор.
Но както казах,не казвам,че не е истина.
3
5
Star soul
Star soul
25.01.2016 08:43
Всъщност всички могат да ги усетят, но по принцип хората са затворени към подобни неща. Нашата логика действа само на физическо ниво. Но все пак се радвам, че въпреки твърдата си вяра в логиката не отричаш съществуването им.
2
7
лора
лора
30.05.2011 12:32
Ангелите съществуват.
13
1
Nana
Nana
03.12.2014 19:25
Така е , и много помагат когато ги помолиш за помощ!
7
6
az
az
23.04.2011 12:55
Защо да са измислени ангелите ? Според мен всеки си има ангел и дявол, аз поне моите съм ги усещала хиляди пъти.
6
6
иван
иван
02.02.2011 18:20
Е, много наивни обяснения се дават за Божиите дела.
2
5