Планината Рорайма - домът на богинята Куин

Планина Рорайма

Планината Рорайма се намира на границата на две държави – това са Венецуела и Бразилия. Тя е известна с това, че се смята за дом на богинята Куин.

Планината Рорайма се издига на 2810 метра и пътят до върха й е изпълнен с много препятствия. Платото на Рорайма е 31 кв. километра. Туристите се изкачват до върха й откъм Венецуела, тъй като тази част на планината е по-полегата. Тази планина е голяма туристическа атракция заради легендите за богинята Куин.

Местните жители от векове са смятали планината Рорайма за център на Земята. Според преданията на върха на планината живее богинята Куин, която е прародителката на всички хора на планетата.

За да се стигне до върха на тази планина, трябва да се премине през опасни блата и гъсти гори. Точно затова местните са смятали, че богинята не разрешава на всеки да стигне до дома й.

Само най-смелите мъже са се опитвали да го направят, но много от тях така и не успели да се върнат в домовете си. Според легендите това бил начинът богинята Куин да накаже недостойните, които са се осмелили да се опитат да проникнат в нейните владения.

Рорайма

Местните смятат богинята Куин за мъдра, но строга богиня, която не разрешава на всеки да си мисли, че е достоен за среща с нея.

Планината Рорайма е дом за странни животни, които се срещат само в нейните предели. Голяма част от тях са изцяло в черен цвят, което допълнително е помогнало за легендите за зловещите създания, която пазят дома на богинята.

Това са черни скакалци, черни пеперуди и черни жаби, които свирят преди дъжд. Освен това в планината има много отровни паяци и скорпиони.

Платото на планината Рорайма привлича мълнии, затова местните жители са били убедени, че това са мълнии, които богинята Куин хвърля, когато е ядосана. Заради честите мълнии върху платото няма много дървета и растителност. Но на места се срещат растения, които ядат насекоми.

Самата планина отчасти е розова, заради специален вид микроорганизми, които я покриват. В планината Рорайма има много планински кристали.

Рейтинг

2
Общо 6 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 4
Дай твоята оценка:

Коментари