Черна дупка ще погълне Слънцето ни?

Слънцето

Огромна черна дупка се е появила на повърхността на Слънцето ни. Учени от НАСА са засекли интересния феномен на 18-и януари и оттогава го наблюдават денонощно.

Първоначално мистериозният феномен е покривал само северната част на звездата, но много скоро е започнал да нараства с бързи темпове.

Астрономите от Американската космическа агенция са удивени от безпрецедентните темпове, с които черната дупка покрива повърхността на Слънцето.

Учените бързат да успокоят обществеността, че наблюдаваният феномен, макар и рядък, не е аномалия и не застрашава съществуването на планетата ни.

Галактика

Черната материя, която покрива Слънцето ни, не бива да се използва от псевдопророци, за да се предрече нов край на света.

Астрологическият феномен е известен на учените като „коронарна черна дупка“. Наименованието ѝ идва от приликата ѝ с небезизвестните космически обекти и от популярното название на горните слоеве на атмосферата на Слънцето, т.нар „слънчева корона“.

По своята същност коронарните черни дупки представляват области от слънчевата атмосфера, в която плътността е по-ниска, в сравнение с околните области. Така през нея преминава по-малко светлина, което обуславя по-ниската ѝ температура.

Въпреки че сама по себе си коронарната черна дупка няма да доведе до сериозни катаклизми, учените предупреждават, че този феномен може да предизвика появата но изключително мощен слънчев вятър.

Черна дупка

Слънчевият вятър изтласква огромни маси слънчева енергия и плазма в Космоса. Когато космическата плазма достигне до земната атмосфера, се получават т.нар магнитни бури.

Магнитните бури често са обвинявани, че причиняват физически неразположения при по-чувствителните хора.

Редица изследвания свързват повишената слънчева активност със засилване на проблемите със сърдечно-съдовата система, депресивни състояния и мигренозно главоболие.

Рейтинг

5 2
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Nikolai
Nikolai
25.04.2015 11:16
По измислена глупост не бях чувал
0
2
Илиян
Илиян
30.01.2014 10:26
Добре, че няма да погълне земята хахахахахахаха, е по голяма глупост още не бях чувал.
0
7
Ico Icev
Ico Icev
02.02.2014 01:40
Така е... и аз не бях :)
0
7