sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Африкански питон успя да глътне цял елен

Африкански питон успя да глътне цял елен

Питон
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Африкански питон от индийски зоопарк успя да изяде цял елен, след като се промъкнал в клетката на животното. Служителите в зоопарка разказват, че едва са успели да изнесат влечугото, след като се е нахранило.

След като погълнал цял елен, питонът не е успял да помръдне и затова се наложило няколко души от работниците да изнесат змията с чувал.

От зоопарка решили, че е по-добре питонът да живее на свобода и затова преместили влечугото в местен резерват.

Тези случки макар и рядко се случват. Неотдавна пътуващ филмов екип успя да заснеме как огромен африкански каменен питон поглъща цяла антилопа.

Змия

Екипът сподели заснетото видео в интернет, а процесът, при който змията задушава жертвата си и я изяжда, предизвика огромен интерес.

Филмовият екип разказа, че когато са пристигнали триметровият питон вече е бил погълнал част от плячката си.

"Когато пристигнахме челюстта на змията вече беше около талията на антилопата, а след още около 45 минути тя погълна и последното копито" – разказва холандецът Фред Винкелман.

Питоните могат да поглъщат своите жертви цели благодарение на челюстта, която могат да разтварят до невъобразими степени.

Африканският каменист питон не е отровна змия и за да улови своята плячка, той използва тялото си, като образува с него обръч около жертвата си, с който буквално изпива живеца от тялото ѝ.

Змии

Когато един питон изяде животно с размерите на елен или антилопа, той може да не се храни със седмици.

Възрастен елен беше намерен в стомаха на пет-метров питон и във Флорида, след като бе заловен и убит в американски национален парк.

Огромната неотровна змия, която е сред най-големите по размер влечуги, откривани по територията на южна Флорида, е успяла да погълне елен с размерите на малко дете.

Скип Сноу – зоолог и специалист по питоните, който ръководи аутопсията на гиганта, заявил, че обиколката на змията е била 112 сантиметра и следователно поглъщането на 32-килограмовия елен не е представлявало проблем за нея.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимна
Анонимна
24.01.2014 15:56
Последно какво е глътнал питона? Елен? В друг сайт пишеше, че е индиец.
2
2
:)
:)
25.01.2014 06:08
В статията е елен, но снимката е от случая с индиеца. Такива са си питоните - палави :)
3
2