Човешка колония на Луната след 30 години
A Human Colony on the Moon in 30 Years
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Човешка колония на Луната след 30 години

Човешка колония на Луната след 30 години

Луна
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Един от най-уважаваните астронавти от Международната космическа станция командир Крис Хедфийлд прогнозира, че след 30, най-много 40 години хората ще имат колония на Луната.

Той привлече обществения интерес с публикуването на хиляди снимки в своя Туитър профил от Космоса, както и записа песента на Дейвид Боуи "Space Oddity" при нулева гравитация. Хедфийлд прогнозира, че самият той ще може да види лунната база работеща, тъй като това ще стане преди края на неговия живот.

За база на Марс Хедфийлд предполага, че ще са ни нужни още около 70 години. Той смята, че тези две цели са следващите логични стъпки в изследването на Космоса от хората.

Хората постепенно овладяват света. Този модел се следва в последните 70 000 години. В последните 100 от тях стигнахме до Антарктида, а вече има и хора, които живеят там. Подобен е случаят и с Луната, убеден е известният астронавт.

Луната

Подобно постоянно обитаване би спомогнало неимоверно за по-доброто изследване на Космоса. Хедфийлд счита, че бъдещата база на Луната ще включва Китай и Индия, които развиват силно космическите си програми.

През 2013 година 54-годишният астронавт се пенсионира след 35-годишна кариера. Той има три пътувания до Космоса, участва в мисиите на две космически совалки и служи като командир на Международната космическа станция. Според него тя има още около 15 години живот, след което ще трябва да престане да работи.

Тя вече изпуска амоняк в Космоса – веществото, необходимо за охлаждането ѝ. Принудително връщане на МКС на Земята ще трябва да стане най-вероятно в океан, за да се избегне безконтролното падане на отломки в населени области.

След подобно падане на МКС на Луната ще бъде установена база. А спрямо последните открития, че в почвата на Марс има вода, това дава повод за надежда, че до около 70-100 години ще има и база на червената планета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Хаху хихи
Хаху хихи
24.08.2015 23:25
Хах смях голям тези от НАСА си мислят, че целия свят е тъп като Американците.На луната не е кацал никой и скоро няма и да може да кацне някой пък тези чак и за база мечтаят хо хо хо!
0
0