Бразилци изобретиха генератор за свободна енергия

Къща

Бразилските изобретатели Клеристон Лиал и Нилсон Барбоса от бразилския град Императрис твърдят, че са изработили уред, който произвежда значително повече енергия, отколкото консумира за първоначално стартиране.

Двамата изобретатели вече предлагат изобретението си за продажба, като по техни думи генераторът е напълно достатъчен да захрани с електричество средна еднофамилна къща.

Уредът е наречен „Gerador Captor de Eletrons da Terra”, което се превежда генератор, който улавя земни електрони.

Прототипът на изобретението тежи 1.5 килограма и може да произвежда 12kW, като за това е необходимо да се подадат само 21 W.

Електричество

Генераторът е достатъчен да захрани с електричество средна еднофамилна къща, като след първоначално подаване на 440 W генерира около 40 kW при 220 V.

Изобретателите нямат ресурс да произвеждат генератори с различен размер също и да ги продават извън техния град. По тази причина фирми, които закупят лиценза, скоро ще могат да произвеждат генератора в по-големи количества и да го предлагат за онлайн продажба.

Очаква се още в началото на 2014 г. да започнат продажби на машината в чужбина.

Изобретателите на иновативното устройство казват, че при него става въпрос за „електромагнитно устройство, което задвижва енергийни частици и генерира електрическа мощност чрез електромагнетизъм".

Ток

Това означава, че след като улови електроните, устройството може да ги преубразува в значително по-голямо количество енергия.

Идеята за генератор, който да работи на принципа „свободна енергия“ тръгна от Масачузетския технологичен институт, който преди няколко години разработи евтина система за производство на електричество, която работи чрез слънчева енергия.

Изобретението на американците се нарича „Прометеева мощ“ и беше направено от авточасти и ламарина.

Системата е екологично чиста и не замърсява атмосферата с въглеродни оксиди. В момента аспирантите работят върху два прототипа на слънчевия генератор.

Рейтинг

4.1
Общо 9 гласували
5 2
4 6
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Вълчица
Вълчица
20.12.2013 12:25
В същност такъв генератор е правен от много и различни учени, като се започне от Айнщайн и Тесла, до няколко съвременни имена, които няма да споменавам, понеже така или иначе няма да Ви говорят нищо, но всичко е било засекретено и интересното е, че особено съвременните изобретатели на тази енергия умират или изчезват при доста сходни ситуации и то малко след като създават такова изобретение. Също така съвпадение или не разработките изчезват почти мигновено. Не само в Щатите.
Това са фактите, като от тук нататък вече започват теориите и конспиративните теории...
11
0
Траяна
Траяна
18.02.2016 20:45
На някого не му изнася човечеството да притежава евтина енергия. И това не е единствената енергия, за която са изобретявани прототипи. Но все някога това ще се промени.
1
0