Китайче вижда отлично в тъмното

Око

Малкият Нонг Юсуи изуми целия свят с очите си, които са крайно необичайни, както с цвета си, така и със способностите си - очите на китайчето могат да отразяват светлината и то да вижда в тъмното.

Тази особеност е характерна само за животни, като котки, мечки и вълци, и се дължи на една чувствителна мембрана, която се намира зад ретината и се нарича тапетум.

За да проверят свръхспособностите на китайчето, екип от изследователи го накараха да разпознава карти за игра в тъмното и той се справи отлично при всеки един от експериментите.

Очите на Нонг Юсуи по форма удивително напомнят на котешките и според учените, за да развие подобни нечовешки способности са необходими няколко едновременни мутации.

Но засега специалистите са категорични, че не са ставали свидетели на подобен феномен и затова смятат за невъзможно китайчето да се е сдобило със светлоотразителна мембрана зад ретината.

Око Отблизо

Кристално сините очи на Нонг Юсуи също предизвикаха шок сред средите по генетика, защото този цвят не е никак обичаен за китайската раса.

Нонг Юсуи не е единственото китайче, което притежава изключителни способности. Преди известно време майка демонстрираше как дъщеря ѝ може да вижда дори с превръзка на очите.

Удивителна е и историята на 7-годишният Янг Джинлонг, който може да издърпа 2-тонен автомобил с въже, което му е вързано около кръста.

Момченцето с феноменална сила може да носи 90-килограмовия си баща на конче и да пренася 100-килограмови чували с жито. Теглото на малкия Янг Джинлонг е около 45 килограма, което е няколко пъти в повече от това на връстниците му, които достигат от 25 до 30 килограма.

Детето казва, че е силно, защото има добър апетит и си хапва стабилно. Като порасне Янг Джинлонг иска да стане състезател по вдигане на тежести.

Интересен е и случаят на 10-месечно бебе, което може да разпознава над 3000 китайски йероглифа и да решава математически задачи с корен квадратен. Майката на бебето твърди, че е достатъчно само веднъж да покаже нещо на детето си, за да го запомни.

Рейтинг

5 1
4 2
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
AIRIE
AIRIE
08.12.2013 14:48
ас имам видения
1
5
Меги
Меги
20.12.2013 21:29
За да бъдем по-точни. Граматиката му си е добре, но не и правописа! ;)
4
0
славена
славена
09.12.2013 16:31
Като гледам граматиката ти,само на ясновидец ми приличаш!!
8
0