Огромната кръвожадна акула Мегалодон плува на свобода?

Мегалодон

Преди няколко месеца телевизионният гигант Дискавъри ченъл пусна серия от документални предавания, в които се твърдеше, че праисторическата и кръвожадна акула Мегалодон плава необезпокоявана в океаните.

Поредицата на Дискавъри предизвика сериозен скандал, като каналът беше обвинен в лъжа и манипулиране на зрителите чрез изфабрикуване на факти.

В документалните филми се твърдеше, че е заснета праисторическа акула, която е трябвало да изчезне преди повече от 2 милиона години, и до ден днешен плава някъде из Световния океан.

Праисторическа акула

Но в лентата на телевизионния канал - "Мегалодон – чудовищната акула е жива", не бяха представени конкретни доказателства, свидетелстващи за съществуването на кръвожадното същество.

Чудовища

Вместо с научни факти Дискавъри ченъл си послужи с екип от актьори, които играеха морски биолози, изучаващи водите на Южна Африка в търсене на Мегалодон.

От телевизионния канал твърдо застанаха зад продукцията си, като обясниха че епизодите от поредицата са мотивирани от реални свидетелски разкази.

Зъб на Мегалодон

Говорителят на Дискавъри Лари Голдбърг съобщи пред Асошиейтед прес, че екипът е искал да представи само определена идея и концепция пред зрителите.

Едно от доказателствата, което навеждат на мисълта, че в океаните плава праисторическо животно, е снимка на опашка на кит, която е отхапана от неизвестен морски хищник.

Кадрите на бреговата охрана показват как гигантско същество, което прилича на акула, плува във водите на океана.

Според разказите на австралийския естественик Дейвид Стийд в началото на XX век той се е сблъскал с тази акула, която внезапно изплувала от дълбините и погълнала не само плячката, но и мрежите му.

Смята се, че Мегалодон е вид акула, която достига 20 метра на дължина, а размерите на зъбите ѝ са около 16 сантиметра.

Според официалните данни тази акула е живяла преди 89 милиона години, а съвременната наука я смята за изчезнал вид.

Преди известно време палеонтолози откриха огромните челюсти, зъби и люспи на морското чудовище в щата Канзас.

Тези праисторически останки потвърдиха теорията, че акулата Мегалодон е съществувала.

Рейтинг

5 13
4 11
3 5
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
20.09.2018 14:27
Хора трябва ми нещо по информационно , но ми беше много интересно ама за проект къ училище не
2
0
анонимен
анонимен
17.04.2015 01:50
възможно е все още да не е изчезнала и да обитава все още световния океан
10
1
Данито
Данито
21.01.2015 18:24
Мога да кажа, че малко от океаните са изследвани никой не може каже какво има в океаните Мегалодон е живяла преди милиони години по ерата на динозаврите на мен ми е интересно какво ли има по дъното на Марианската Падина ? прочете за Мегалодон
10
2
Bitch
Bitch
20.11.2014 00:30
моля, 2 милиона или 89???
9
1
аз
аз
04.04.2014 09:54
Само около 5% от световните океани са изследвани ... има още толкова същества които обитават дълбините ,че идея си нямаме какво може да излезе от там.Дали е Мегалодон обитател от преди милиони години или просто е съвременна гигандска акула ...това вече е спорно.
9
2
BIG
BIG
09.02.2014 12:40
Възможно е защото голяма част от оканите не са изследвани.Кой знае какви видове се крият в оканското дъно
7
1