sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Езеро в Босна изчезна мистериозно

Езеро в Босна изчезна мистериозно

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k60837
Езеро
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Езеро в босненското село Саница изчезна мистериозно само за една нощ, като от него остана необитаема бездна с ширина 50 метра и дълбочина 30 метра.

Това предизвика ужасът на много хора по света, които видяха в тази мистериозна случка знамение за приближаващия край на света.

Жителите на селото са изпаднали в паника и все още търсят причината, която е засмукала водата от езерото с диаметър 20 метра и с дълбочина 8 метра, оставяйки само един голям кратер след себе си.

Според една от теориите на местните езерото е било отнесено от починалия му собственик, който го е взел със себе си в Отвъдното.

Природни катаклизми

За това свидетелства едно от момичетата в Саница. По нейни думи, докато чистела прага на дома си, тя видяла призрака на починалия собственик, който вървял към езерото.

Миланко Скърбич, който дълги години живее в босненското село, споделя за една легенда, която разказва за голяма пещера, която се намира на дъното на езерото и по необясними причини понякога отваря своите врати.

Много местни жители смятат, че причината за мистериозното изчезване на езерото се крие в избухването на немски бомби, хвърлени в него през Втората световна война от възрастна жена.

Жителите на Саница смятат, че рибите са активирали бомбите и са успели да предизвикат експлозията.

Кемал Хасан, който е един от малкото свидетели, видели лично мистериозното изчезване на езерото, разказва, че изпаднал в паника, когато неочаквано рибите започнали да изкачат от езерото, а голямото сливово дърво край водоема, паднало като отсечено без видима причина.

Апокалипсис

Липсващото езеро провокира и доста апокалиптични теории, според които тази мистерия е знак за наближаващия Страшен съд.

Босненецът Хусеин Нанич разказал пред местни медии, че е чел, че подобни чудеса ще покажат на хората наближаващия край на света.

Учените от друга страна отхвърлиха предположенията на жителите на село Саница.

Според експертите изчезването на малките езера не е необичайно явление и често е предизвикано от пресъхване на подземните водни течения или от промени в дренажа на почвата, провокирани от иригацията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Ани
Ани
01.11.2014 20:35
Края на света не съществува.А за пресъхването на езерото,слънцето го е пресошело.А за духа няма нищо тъкова,просто и се привидяло.
0
2
стенли
стенли
26.02.2014 09:27
Разпукваме на земната кора земетръсните процеси по30 на ден!
0
2
Надя
Надя
04.12.2013 17:31
Къде е 20 век къде е 21 век, замислете се какво пишете! А освен това риби да се активирали бомбите точно 2013 година?! Щеше да стане много отдавна!
0
0
Вълчица
Вълчица
04.12.2013 10:16
Само във версията с пещерата има някаква логика..
Научното обяснение предполага постепенно, а не мигновено изчезване на водата, а бомбите... Все някой, т.е. всички щяха да го чуят...
3
0