Летим в капсула през стратосферата за 75 бона

Стратосфера

Авантюристична идея има компанията Paragon, която е производител на екипировка и на съоръжения за Международната космическа станция. Идеята е всеки, който желае, да бъде изведен на 30 километра в стратосферата.

Разбира се, желанието изобщо няма да бъде достатъчно – всички ентусиасти ще трябва да заплатят за услугата 75 000 долара, поне такива са изчисленията на този етап.

Капсулата, чрез която желаещите ще бъдат издигани на 30 км над Земята, ще бъде с тежест четири тона, освен това ще се издига с помощта на балон под влиянието на хелий. Капацитетът на капсулата е за 8 души. На финала на екстремното преживяване капсулата ще се отдели от балона и ще се спуска до Земята с помощта на специален парашут.

Тази нов проект няма да се различава много от пътуването, което предприе през 2012 година Феликс Баумгартнер. Той скочи от 39 километра височина, а туристите, които предприемат тази идея, няма да скачат, а ще бъдат спуснати към Земята.

Земята

Преди полета нито един турист няма да бъде специално трениран за изживяването, тъй като разстоянието няма да причини усещане за безтегловност, съобщават специалисти. Туристите ще прекарат известно време над земната повърхност, при това ще могат да станат и да се разходят.

На този етап е известно, че тези екстравагантни и крайно авантюристични пътешествия ще могат да започнат през 2016 година. Проектът всъщност е дело на дъщерна компания на Paragon, която се нарича World View.

Подробности все още няма, тъй като преди всичко това да се превърне в реалност, Wоlrd View ще трябва да премине през доста изпитания и процедури.

Ръководителят и съосновател на Paragon Тейбър Макколъм е убеден, че гледката, която ще се открие на туристите, ще бъде наистина впечатляваща.

От компанията мислят да рекламират новата туристическа дестинация като „незабравима гледка на Земята“, а не като полет в космоса, защото технически 30 километра над Земята не е космос. Компанията Paragon стои също и зад амбициозната идея през 2018 година да могат да изпратят астронавти до Марс.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати