Духът на Ванга се появи на Архангеловден

Баба Ванга

Свидетели твърдят, че в нощта срещу Архангеловден духът на Ванга се е появил над Рупите, където приживе живееше българската пророчица.

Според очевидците цялата местност е била осветена от бяла светлина без да има електричество. Сиянието се е разпространило над Рупите малко преди полунощ.

Първоначално хората помислили, че това е лунната светлина, но когато погледнали към небето видели, че има прекалено много облаци и не е възможно тази светлина да идва от Луната.

Единственото обяснение на необичайния феномен, според местните, е че баба Ванга е дошла да посети родното си място.

Говори се, че духът на Ванга често посещава Рупите, за да помага на хората, които имат нужда от нея. Твърди се дори, че свидетели са чували гласа на пророчицата.

Преди няколко дни руската гадателка Людмила Ким посети родното място на Ванга и останала да нощува пред портите на дома ѝ.

Рупите

На другия ден рускинята разкрила, че е чула гласа на българската пророчица, но отказала да сподели пред журналистите какво точно ѝ е казала.

В нощта срещу Архангеловден местните станали свидетели и на друго чудо. От построената от Ванга църква часове наред се носела тиха мелодия, а вътре нямало хора.

Според местните тази мелодия била песента на духовете, които на големите църковни празници се появявали под някаква форма като знамение.

Смята се, че в нощта срещу Архангеловден в църквата са се събрали всички души, спасени от Ванга, които плачели и танцували в знак на благодарност.

Според една легенда преди 58 години около Рупите паднал самолет с израелски пътници на борда. Самолетът бил свален от българската отбрана, защото е нямало никакви сведения за полета и той бил определен като вражески.

Машината паднала и се разбила, а всички пътници заедно с екипажа загинали. Говори се, че след инцидента Ванга си говорила с духовете на починалите и ги успокоявала.

Но когато българската пророчица починала, душите на непогребаните останали самотни и всяка нощ плачели за близките си. Според селяни от Рупите, макар и Ванга да не е физически сред нас, тя винаги намира начин да се появи и да помогне.

Виж повече

Рейтинг

5 17
4 6
3 7
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
02.01.2015 09:32
Защо не се осъзнаете хора.Представете си ако всички починали започнат да се показват каква бъркотия ще настане. Тежко ни и горко тогава.Който се показва,той не е светец, а лъжлив дух.
1
1
Мим
Мим
04.11.2014 00:00
Родното място на Ванга е Струмица. Стига сте писали глупости.
3
0
meltem
meltem
01.09.2014 07:47
Защо просто не оставим мъртвите да са си мъртви!!
2
2
Поля
Поля
01.07.2014 14:01
невероятна жена :)
3
0
Михаела
Михаела
09.04.2014 09:25
Пак почнахте смехориите.....
2
5
Уточнение
Уточнение
26.03.2014 13:46
Само едно уточнение-въпросната легенда от преди 58 години не е легенда,ами си е истина.Според данни на разузнаването въпросния самолет е бил пълен с агенти на мосад и ми-6,които са извършвали незаконен разузнавателен полет над наша територия.Най-нагло не са отговаряли на предупрежденията на въздушна отбрана, опитали са да симулират,че са граждански самолет и са продължили с безочливата си мисия. Естествено,че ще ги свалят.Даже имаше публикации,че на борда като агент е бил и любовника на Чърчил,та това се оказало някаква форма на отмъщение от наша страна заради бомбардировките над София.
6
1
Десислава Ютерова
Аз вярвам в духове и вярвам,че е възможно !!!!
8
2
Михаил
Михаил
17.11.2013 02:50
Не можеш ли да ни помогнеш да си оправим и държавата най накрая . Хората се измъчват вече с тези крадливи политици. Айде помогни .
10
3