Проклятието на Черната лейди

Проклятието на Черната лейди

Нали сте гледали от онези страховити филми, в които <призраци обитават стари замъци и имения, и нахлуват в сънищата на хората.

Днес ще си вземем почивен ден от фантастиките на Холивуд и ще ви разкажем за един реален случай в имението Бръмхил Хаус край градчето Ларкхол в Северна Шотландия.

Проклятието на Черната лейди

Връщаме се в 1987 година. Хелън Сайкс, внучката на последната икономка в имението, всяка нощ сънувала кошмарни сънища - тъмнокоса жена се моли пред статуя на източно божество, когато тежък свещник в ръцете на мъж се стоварва върху главата й. Мъжката ръка дълго влачи из коридорите на Бръмхил Хаус безжизненото тяло.

Чувайки в подробности съня на дъщерята си и описанието й на мъртвата жена, майката на Хелън се сещя за жена от индийски произход.

Преди много години собственикът на имението Хенри Хамилтън я довел на работа, но след няколко дни мистериозно изчезнала.

Любопитството на Хелън я зачовъркало и тя решила да узнае повече за зловещия и повтарящ се сън.

В местния музей открила стара снимка на мъж с пронизващ поглед. И, о, небеса! Това бил ужасният убиец от сънищата на Хелън.

Из архивите на британската армия открила също така, че мистероизната индийка е членувала в секта на богинята Кали, а хората, които свързвали по един или друг начин живота си с нея, загадъчно умирали.

Първите й жертви били трима английски надзиратели в диамантени мини в Южна Африка, преди Хенри Хамилтън да я откупи, за да я доведе в имението си.

След като започнала да рови в старите тайни, Хелън Сайкс също напуснала този свят и загинала в катастрофа в непосредствена близост до имението.

Така мрачната слава на Бръмхил хаус и легендата за Черната лейди кара местните да настръхват от ужас и до днес...

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
kkk
kkk
18.03.2011 02:55
Не ми се вярва да е истина.
0
0
nezadovolenata
nezadovolenata
09.03.2011 20:26
Сигурно я има и е много зловеща.
0
0