По ДНК приличаме на италианците

Семейство

Ново генетично изследване показа, че по митохондриална ДНК българите си приличат повече с италианците и гърците, отколкото с другите славянски народи като руснаците, сърбите или поляците.

Според оповестените данни от сензационното изследване външният вид на българите и манталитетът им имат малко общи прилики със останалите славянски народи.

Въпреки че сме славяноезичен народ, ние сме доста по-близки на италианците и гърците.

3-годишното генетично изследване беше проведено от едни от най-големите български и италиански специалисти в областта и предизвика оживена дискусия.

Ученици

Академик Ангел Гълъбов от института по микробиология при БАН смята, че резултатите категорично доказват, че гените на българите са подобни с тези на северните италианци и северните гърци.

Особено отдалечени от нас в генетичен аспект са турците. Това е изненадало учените заради историческото минало на България, според което по време на 5-вековното турско робство се е извършвало насилствено смесване на двата етноса.

Бъдеще

В проучването са участвали 900 българи и българомохамедани, населяващи цялата територия на България. Изключени са други етноси като роми, турци, арменци и евреи.

Близостта със северно гръцкия народ учените си обясняват чрез траките, които са изградили мост между българите и гърците.

Причините за близостта до италианските гени акад. Гълъбов съветва да търсим в още по-далечното минало.

Историята разказва как един от синовете на Кубрат - Алцек, заедно с няколко хиляди души се заселва по територията на днешна Италия.

Като доказателство могат да се посочат фамилните имена Булгари и Булгарели, които съществуват и до днес в Италия.

В много източници древните българи са описвани като благородници, а не само като диваци с конски опашки. Те са били добри земеделци, които са познавали просото, пшеницата и каменното строителство.

Според академик Гълъбов древните българи са оказали влияние върху неорганизираните славяни, а не славяните върху българите.

През втория етап на изследването ще се включат и и археолози, за да се проучи и древния генетичен материал на българите.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Истината за Българите!
Истината за Българите!
14.10.2013 12:04
Нищо изненадващо.Всъщност северноиталианците и "северногърците" и повечето бели хора на балканите са от тракийски,т.е български произход,но са асимилирани чрез насилие,за което се мълчи!!!
Семитските племена ще си платят за това,турците на са толкова страшни,просто руснаците ни плашат с турците и Турция за да могат да ни "пазят" и да имат влияние на Балканите със смесените си бракове и руснаци,водещи се за Българи.Турците са направили този пробив чрез насилственото ислямизиране на Балканите,руснаците чрез своите си смесени бракове,обща "християнска вяра" и най-вече-монопол над енергийните ресурси в България и техни,купени политици.
Тези генетични изследвания и новите открития на археолозите ще докажат генетичният произход на много наши българи,насилствено асимилирани и България тепърва ще печели от това.Защо има асимилиране на население и фалшива история ли?Асимилират ли се хората,смени ли им се вярата,историята,културата се взима и земята,на която те живеят,също така и ресурсите над тези земи.
Всичко е власт за сметка на другите,всичко е имперска политика.
Затова и любимата на скритите руснаци в България и тея от смесените бракове,комунистическите бетонни глави са лобирали 30000 кв.км.и над 1 милион българи в Беломорска Тракия и територията Македония и Западни покрайнини да бъдат откъснати от България и хората там да имат друго самосъзнание за да не могат никога да се възвърне величието и големината на Велика България.Ешкеназитата,руснаците и другите семити,които са против нас и нашето величие ще си платят с лихвите!
Генетиката и расизмът са истината,всичко друго е лъжа.
Все едно някой чужд мъж да иска да ви направи деца и вие да им бъдете баща,вие да ги гледате!Това не е семейство.
Така и ще изчезнат фалшивите държави покрай България,когато глобалистите загубят битката за унищожение на старите народи и култури подета по света-българи,иранци,кюрди,индиански народи и други,които са асимилирани,убивани,подтискани...
Само,който не чете не знае това,което пиша!Всичко е истина,всичко е пред очите ви!
Затова пропагандата по медиите е против гореизброените народи,сега в голяма степен и против самите руснаци и техните протежета на Балканите-сърбите.Арабите също са демонизирани умишлено,за да се спечели подкрепата за унищожаване на мирният ислям и техните морални ценности,които крепят обществата им здрави,затова и нямат демографски проблеми като белите в Европа.
Българите сме десетки милиони,просто чрез много насилие сме били разделени,всички небели на Балканите просто не са българска кръв и работят против нашите интереси.Ако това ви се струва параноя и глупост-гледайте лицата и телата на хората и по тях ще разберете етническият им произход!Тъй като ДНК-то на всяко племе носи различен генетичен код,носи също и различна психология за даденото племе със своите хубави и лоши черти.
Българите не сме се омешали както ни лъжат чужденците сред нас,с български имена и лични карти!
Те,чужденците са комплексирани от нашата красота,ум и способности и затова ни плюят толкова и в медиите се чува за Българите и България или лошо или нищо!
Като говоря за българомразци чужденци-вижте ни етническият произход на политиците,вижте им лицата и дали ви приличат на българи-на мен не!
Истината ще ви направи свободни!
5
1