Как ни обсебват злите сили

Страх

Мисълта на човек е най-прекият път, който демоничните сили избират, за да контролират поведението на дадена личност.

По принцип човек бива завладян от най-силната мисъл в неговото съзнание или извън него – по-слабите отстъпват.

Когато индивидът има около свята аура голямо количество негативна енергия, той може да се превърне в жертва на мислите от околното пространство.

Вяра

Според медиумите, когато човек трупа в себе си негативна енергия, аурата му се преобразува в тъмно петно и личността загубва контрол над действията си.

Човек може да бъде обсебен от зли сили, само ако е настроен негативно. Този негатив може да идва от страха, злобата или завистта, които изпитва.

В Библията се намеква, че Христос е гонел демонични сили от телата на невинни жертви. Още в древни времена се разказвали истории за оцелели потърпевши от обсебване на зли сили.

Характерно за обсебените е, че при съприкосновение със светини и при слушане на на литургии демоните в тях оказват яростна съпротива.

Обсебване

Една от най-известните истории за предполагаемо обсебване е случаят на Анелизе Михел. От 16-годишна възраст Анелизе е имала психични проблеми и често е посещавала психиатрични клиники.

През 1973 г. тя отхвърля религиозните символи, започнала е да чува гласове и да пие собствената си урина.

Нейните родители спрели лечението ѝ от психично разстройство и повикали двама свещеници, които тайно започнали да я лекуват с ексорсизъм. След около 1 година Анелизе починала от атрофия.

Друг известен случай е станал в началото на XX в. в Южна Африка. Историята разказва, че през 1906 г. студентката Клара Джермана Селе е сключила сделка с Дявола.

Изведнъж момичето е отблъснала всички религиозни символи, започнала да говори на няколко езика, които никога не е учила, и станала ясновидка.

Свещениците, които извършвали ритуалите по екзорсизъм, разказват, че Клара е издавала животински звуци и левитирала над Земята.

След като е била подложена на 2 последователни ритуала, злите демони били прогонени от тялото на момичето.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
хахаха
хахаха
10.12.2014 18:29
попринцип те може да са прави за обсебването от зли сили, защото
преди години се бях ядосала и бях изпълнена с лоши чустваи си го искарах на едо момиче и цапнах и получи кръвоизлив( имаше проблеми с носът)и чак след известно време се усъзнах (ама да знаете каква дандания излезе с този нос ) :) .колкото и да ни се невярват такива неща може да са верни ( мислете позитивно ):)
4
12
Виктор
Виктор
04.09.2014 21:13
Интересно,кой ни е плашел с Баба Яга и Торбалан?Нека помислим....мхм не са ли Родителите?
Стига сте плашели....Стига сте вярвали!
Дори като ходите на Проклет Зъболекар забелязвам как малките лапета почват да се наакват от инжекциите,а майките изпадат в истерия....дръж се мамо...омфг що за хора.Научете зверчетата си,аз такива проблеми съм Нямал....
Пък се имате за големи,умни и издръжливи...брех
Стегнете си малко задниците.
5
10
Антония У.
Антония У.
26.04.2014 20:32
имали още нещо да измислите бе пишете го само за повече рейтинг това демони проклятия духове...Спрете се малко,де не се чудете защо децата се страхуват толкова......
9
6
56725
56725
22.03.2014 03:34
само плашите децата с глупости!
14
8
Mia
Mia
17.10.2013 03:37
Направо настръхнах. Това с документираните случаи и много интересно.

Филмът " Дяволът в Емили Роуз " също е по действителен случай. Който не го е гледал, повярвайте ми и страшен и сърцераздирателен.
8
0