Откриха съкровище край Бургас

Златно Съкровище

На остров Света Анастасия край Бургас бяха открити части на златен кръст, ръкописна Библия и десетки монети след ремонтни дейности на острова.

Предполага се, че вещите са били зад олтара на църква, за да бъдат скрити от пиратски набези. Кметът на Бургас Димитър Николов съобщи, че находките ще бъдат представени в музея на острова следващата година.

Засега ремонтните дейности в местността продължават и се очаква през пролетта на следващата година остров „Света Анастасия“ да бъде достъпен за туристи.

Предстои "Света Анастасия" да се почисти основно и всички строителни механизации да бъдат изнесени на сушата.

Бургас

"Чакаме голям военен кораб, който да ни помогне с транспортирането и започваме подготовката за сезон 2014 г. Вече са назначени една част от служителите - това са служители на община Бургас, които ще обслужват функционирането на острова - както атракциите, така и заведенията" - съобщи градоначалникът на Бургас.

Музеят ще се помещава в някогашен манастир и точно до него ще се намира и хотел. Той ще пресъздава историята на различните си приложения през годините – от манастир до затвор.

Възстановена е и църквата на острова, която е строена между XII в. и XIV в. Според легендите хората са посещавали „Света Анастасия“ заради лековитите билки на монасите.

Предвидено е на острова да бъде изграден ресторант "100 години назад", където ще се приготвят автентични рецепти от региона, основно с риба и морски продукти.

Островът е възстановен почти до автентичния си вид - от сградите до настилката.

Легендата разказва, че под самия остров е скрито имането на Вълчан войвода, а до него се стига през кладенеца в центъра на острова. През годините много смелчаци са отивали да го търсят, но досега никой не го е намерил, но мястото е вдъхновило много невероятни истории.

Островът се оказва истинска съкровищница и за туроператорите, които искат да включат дестинацията в есенните си брошури и догодина вече да правят организирани екскурзии.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 5
3 5
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати